Erdoğan: "KKTC'nin de bizim de diplomasi oyunlarına tahammülümüz kalmadı"

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ta 1963'te silah zoruyla bozulan, 1974'te ise Yunan cuntasının düzenlediği darbesiyle tamamen ortadan kalkan ortaklığı Rumlarla birlikte yeniden tesis etmenin mümkün olmadığını belirterek, "Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz" dedi.
Büşra Bayrak
|
15 Kasım 2020, Pazar - 15:33
Erdoğan: "KKTC'nin de bizim de diplomasi oyunlarına tahammülümüz kalmadı"
Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC'nin 37. kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmada,  varlıklarına yönelik sayısız saldırıya rağmen Kıbrıs Türklerinin kendi topraklarında başı dik, onurlu ve özgür bir şekilde yaşadığını vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

İyi niyetli çabalar gösterdik ama sadece bir tarafın çabası çözümün kilidini açmıyor

Türkiye Annan planına evet dedi Rum tarafı ise Kıbrıs Türkü ile ortak bir gelecek kurmayı reddetti

Rumlar, 2017’de refahı, hastaneleri bile paylaşmam diyerek masadan kaçtı.

Kıbrıs'ta 1963'te silah zoruyla bozulan, 1974'te ise Yunan cuntasının düzenlediği darbesiyle tamamen ortadan kalkan ortaklığı Rumlarla birlikte yeniden tesis etmek mümkün değil

Dünün güneşiyle bugünün çamaşırı kurutulmaz

Bugün Kıbrıs'ta 2 ayrı halk 2 ayrı demokratik düzen ve 2 ayrı devlet vardır . Cumhurbaşkanı Sayın Tatar'ın da belirttiği üzere egemen eşitlik temelinde 2 devletli bir çözümün konuşulması ve müzakere edilmesi gerekiyor. Esasen KKTC halkının iradesi de son seçimlerde bu yönde tecelli etmiştir.

Rumlar iktidarı ve refahı, adanın ortak sahibi KIbrıs Türkleriyle eşit olarak paylaşmak istemiyor. Bunu da açıkça söylüyor.

Hidrokarbon kaynakları konusunda Kıbrıs Türkleriyle masaya oturmaktan sürekli kaçmalarının sebebi de budur. Garantör ülke olarak bizim de KKTC'nin de bu diplomasi oyunlarına artık tahammülümüz kalmamıştır.

Şunu da çık ve net söylemem gerekiyor. Kuzey Kıbrıs'ta yaşayıp da Kuzey Kıbrıs'ta yaşayıp da kendi Cumhurbaşkanını Güney Kıbrıs'ın başındaki sözde yöneticilere şikayet edenlerle Güney Kıbrıs güç devşireceğini zannediyorsa aldandığını ve aldanacağını bilmelidir.

Bu sözde paçavralar maalesef  kendi Cumhurbaşkanını kalkıp da Güney Kıbrıs'ın sözde Cumhurbaşkanına şikayet ederse bunun akıbeti nereye varır benim sevgili kardeşlerim bunu gayet iyi biliyor.

(KKTC) Maraş'ta atılan adımın amacı yeni mağduriyetler oluşturmak değil, bilakis mevcut mağduriyetlerin giderilmesini sağlamaktır.

İnşallah Maraş kısa sürede yeniden hayat bulacak, çözümsüzlüğün sembolü olmaktan kurtulacaktır. Bu adımdan rahatsız olanlar şimdi mağduriyet edebiyatı yapıyor. Oysa Kıbrıs meselesinde tek mağdur vardır, o da yıllardır yok sayılan, hakları sürekli gasbedilen Kıbrıs Türkleri'dir.

Maraş'ta atılan adımın amacı yeni mağduriyetler oluşturmak değil bilakis mevcut mağduriyetlerin giderilmesini sağlamaktır. Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülecek çalışmalar sonunda Maraş'ta herkesin yararına olacak yeni bir dönem başlayacaktır. 

Doğu Akdeniz'de ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin adil bir şekilde yer almadığı hiçbir denklem barış ve istikrar üretemez.

Doğu Akdeniz'deki haklarımızı korumakta kararlıyız

Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma ve sondaj faaliyetlerimize adil bir anlaşma sağlanana kadar kararlılıkla devam edeceğiz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/366601/erdogan-kktcnin-de-bizim-de-diplomasi-oyunlarina-tahammulumuz-kalmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.