Tarihi Vaniköy Camisi'nde yürekleri ferahlatan haber

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kısa süre önce Üsküdar'daki tarihi Vaniköy Camisi'nin restitüsyon ve röleve projelerinin hazırlandığını belirterek "en kısa zamanda buranın restorasyonuna ilgi gösterip, gereken yapılacaktır" dedi.
Büşra Bayrak
|
15 Kasım 2020, Pazar - 17:22
Tarihi Vaniköy Camisi'nde yürekleri ferahlatan haber
Demircan, Vaniköy Camisi'ndeki yangını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Demircan, Vaniköy Camisi'nin önemli bir kültür mirası olduğunu söyledi.

Demircan, itfaiyenin gereken müdahaleyi yaptığını dile getirerek, "Yangının neden çıktığını önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak raporla daha net anlayacağız." şeklinde konuştu.

Yangının sebebi inceleme sonucu belli olacak

Yangının elektrik aksamından çıkıp çıkmadığı sorusu üzerine Demircan, 
"Eski eserlerde yağmur zamanlarında bunlar çok sık gündeme gelen şeyler. Elektrik kontaklarından... Bu, ihtimal dahilindedir. Yine de raporu görmeden bir şey söylememek lazım. Rapor belli olunca bu da ortaya çıkacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Restitüsyon ve rölöve projeleri sayesinde  eski haline gelecek"

Demircan şöyle devam etti:

"Burada söyleyeceğimiz şey şu; Allah'tan çok kısa süren önce tarihi yapımızın restitüsyon projesi, yapının orijinal halinin belirlendiği proje, rölövesi hazırlanmıştı. Bir restorasyon hazırlığı da vardı burada. Bu projelerin hazırlanmış ve varlığının elimizde net bulunuyor olması, bundan sonraki aşamada restorasyonda hızlı bir şekilde netice alacağımız anlamına geliyor. Bu arada özel bir vakıf da var burada. Vakfın çok genç bir yöneticisi var. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı, hükumetimizin ilgili bütün kurumlarıyla en kısa zamanda buranın restorasyonuna ilgi gösterip, gereken yapılacaktır." 


Demircan, restitüsyon ve rölöve projelerinin varlığının, yapının kısa zamanda eski haline gelmesinde faydalı olacağını yineledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/366978/tarihi-vanikoy-camisinde-yurekleri-ferahlatan-haber
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.