Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'deki Maraş'a tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin 37’nci kuruluş yıldönümü törenleri çerçevesinde, 46 yıldır kapalı tutulan ve ‘hayalet kent’ olarak anılan turistik sahil kenti Maraş’ı ziyaret ediyor.
Büşra Bayrak
|
15 Kasım 2020, Pazar - 17:38
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC'deki Maraş'a tarihi ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yanı sıra MHP lideri Devlet Bahçeli, çok sayıda bakan ve KKTC'li yetkili eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Hepsinin bedeli ödenmek suretiyle bir defa buralar sahiplerini bulur"

"Kapalı Maraş bölgesini gördükten sonra niçin acaba Güney ve Kuzey olarak bu kapalı Maraş bölgesi bütün bu güzelliğiyle buraların halkından uzak tutulmuş kapalı tutulmuş. Bu da düşündürücüdür. Şimdi taşınmaz Mal Komisyonunun da devreye girmesiyle güneyde kimler varsa Taşınmaz Mal Komisyonuna müracaat etmek suretiyle buradaki malları nerdeyse nasılsa bunların hepsinin bedeli ödenmek suretiyle bir defa buralar sahiplerini bulur ve sahiplerini bulduktan sonra bu iş çözüme kavuşur."

"Kuzey Kıbrıs'a yapılan adaletsizliği hazmetmek mümkün değil"

"Sene 1974. Sene 2020. Yıllar yıllar burası böyle kalmış. Artık diyoruz ki bir adım atalım mesafe alalım. Çünkü uluslararası bakış hiç bir zaman Kuzey Kıbrıs'ı adil paylaşımda muhatap almamıştır. Güneye, yaptığımız görüşmelerde alınan karara uymamalarına rağmen , referanduma uymamalarına rağmen kuzeyi ne yazık ki adeta mahkum etmişler, güneyi ise Avrupa Birliği'nin üyesi yapmışlardır. O çalışmaların o görüşmelerin bizzat içinde olan bir insan olarak o görüşmelerdeki, o müzakerelerdeki bir insan olarak yan Kuzey Kıbrıs'a yapılan bu adaletsizliği hazmetmek hiç bir zaman mümkün değil."

"Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız"

"Artık kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumundayız. Onun için de bugün kapalı Maraş bölgesine attığımız bu adım 15 gün önce kapalı Maraş bölgesiyle ilgili buraya atılan adım ve süratle burada yapılan çalışmalarla yeni bir süreç başlamıştır."

"(Maraş) Gerçek sahiplerine kavuşacağı günü beklemektedir"

"Buranın gerçek sahipleri aslında bellidir. Şimdi de gerçek sahiplerine burası kavuşacağı günü beklemektedir. Ben sizlerin bu ilgisini de bu anlayışla değerlendiriyorum."

"Türkiye olarak her zaman Ersin Tatar'ın yanındayız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a  da cesareti için tebrik ve teşekkür etti. 

Erdoğan, "Atılacak adımlarda her zaman yanında olduğumuzu Türkiye olarak, anavatan olarak onlarla beraber hareket edeceğimizi de söylemek istiyorum" şeklinde konuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/367007/cumhurbaskani-erdogandan-kktcdeki-marasa-tarihi-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.