Sırt Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Böbreğinden 2,5 Kilogram Kitle Alındı

Ankara Masası
|
11 Mart 2020, Çarşamba - 11:14
Sırt Ağrısı Şikayetiyle Gitti, Böbreğinden 2,5 Kilogram Kitle Alındı

Başkentte, sırt ağrısı şikâyetiyle doktora giden Faruk Aydoğan’ın böbreğinde tespit edilen 2,5 kilogram kitle, zorlu bir ameliyatla alındı.

47 yaşında olan Faruk Aydoğan, sırt ağrısı, nefes darlığı ve terleme şikayetleriyle Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde böbreğinde 30 santimetre çapında 2,5 kilogram ağırlığında bir kitle olduğu tespit edildi. Faruk Aydoğan için acil ameliyat kararı verildi. Aydoğan, yapılan başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.

Ağrılarının artması sebebiyle sürekli acil servise giden Aydoğan, "Ağrılarım artık dayanılmaz bir noktaya ulaştı. Ameliyat sonrasında bu sıkıntılarımdan tamamen kurtulmuş oldum. Yaşadığım ağrıları hatırlayınca, vücudumdan böyle büyük bir kitle çıkması beni çok şaşırtmadı" ifadelerini kullandı.

Ameliyatla ilgili bilgi veren Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nden Doç. Dr. Ömer Faruk Bozkurt, böbrekte, bu büyüklükteki kitlelerle çok sık karşılaşmadıklarını belirtti. Böbrekteki kitlenin büyümesiyle hastada sırt ve bel ağrıları, gece terlemeleri gibi şikâyetler oluşabildiğini belirten Bozkurt, erken aşamada ise idrarda kan görülebildiğini söyledi.

Devasa büyüklükteki kitleyi çıkarmak için kapalı ameliyat olarak bilinen laparoskopik cerrahi yöntemini tercih etmediklerini ifade eden Doç. Dr. Bozkurt, "Açık cerrahi ile çıkarabileceğimiz bir kitleydi. Bağırsakları, karaciğeri ve akciğeri sıkıştırmış bir kitleydi. Büyük damarlara, toplardamara çok yakın bir kitleydi. Teknik olarak zor bir ameliyattı. Ekibimizle birlikte başarıyla tamamladık." bilgisini verdi.

Zorlu bir operasyon süreci yaşandığını ifade eden Doç. Dr. Ömer Faruk Bozkurt, “Kitleyi çıkarmak için hastanın vücuduna açtığımız kesiyi büyütmek zorunda kaldık. Bir doğum gibiydi. Bir çocuğun anne karnından çıkması gibi kitleyi de bulunduğu yerden çıkarmak zorunda kaldık. Böyle büyük kitlelere çok az rastlıyoruz. Hasta bundan sonra da sıkı takibimizde olacak."dedi. Böbrek sağlığını korumak için sıvı tüketiminin önemine değinen Bozkurt,  günde 8-12 bardak su içilmesi gerektiğini ve hareketsiz kalmanın böbrek taşı oluşumu riskini arttırdığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3672/sirt-agrisi-sikayetiyle-gitti-bobreginden-25-kilogram-kitle-alindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.