Bursa'da 71 ayıyı kış uykusu tutmadı

Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağı’nda bulunan ayılar bakıcıları tarafından çeşit çeşit yiyecekle beslenerek enerji depoluyorlar. Barınakta bakım çok iyi olduğu için 70'e yakın ayıdan çoğu kış uykusuna yatmıyor.
IHA-20201116AW166816
|
16 Kasım 2020, Pazartesi - 09:45
Bursa'da 71 ayıyı kış uykusu tutmadı

Karacabey ilçesindeki Ovakorusu Ayı Barınağı, 66'sı yetişkin 5'i, yavru olmak üzere 71 ayıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin tek ayı barınağındaki ayılar, doğal ortamda buldukları yiyeceklerin haricinde bakıcıların ikram ettiği meyve ve sebzeleri yiyerek kışa hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi ayıların kış uykusuna yatması beklenmiyor. Bunun nedeni ise bakıcıların çok iyi bakması.

"Ayıları yoğun bir beslenme programına aldık"

Celal Acar Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Şefi Uzman Veteriner Azizcan Sezer, “66 yetişkin, 5 yavru ayımız var. Kış ayı öncesinde ayıları yoğun bir beslenme programına aldık. Kalorisi ve proteini yüksek meyve ve yemlerle besliyoruz. Hayvanlarda yağ depolanmasını amaçlıyoruz. Kış uykusu dönemine girdiklerinde metabolizmaları yavaşladığı için depoladıkları yağları kullanmış olacaklar” dedi.

(İHA)



http://www.ankaramasasi.com/haber/368202/bursada-71-ayiyi-kis-uykusu-tutmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.