Soylu: “Koronavirüsle mücadelede herkes evin içine de dikkat etsin”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs sürecinde yaşadıklarını "Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz." sözleriyle ifade etti.
Büşra Bayrak
|
16 Kasım 2020, Pazartesi - 15:36
Soylu: “Koronavirüsle mücadelede herkes evin içine de dikkat etsin”

Koronavirüse yakalanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tedavisinin ardından açıklamalarda bulundu.

 Soylu, "Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

 “(Kovid-19 tedavisi) Biraz daha iyileştim. Kolay bir dönem geçmedi." diyen Bakan Soylu, "Şunu ifade etmem lazım; bu da bir afet, karşı karşıya kaldığımız korumalı bir afet." değerlendirmesinde bulundu.

Soylu, dayanıklı olduğunu düşünmesine rağmen salgını ağır geçirdiğini belirterek, vatandaşları şöyle uyardı:

"Ben 24 saatin 18 saati çalışan bir insanım. En çok bana dokunmaz diye düşünüyordum. Ama bu işe öyle delikanlılık falan dayanmıyor. Çok açık bir şekilde söyleyeyim. Onun için kimse kendine çok güvenmesin.”

Yoğun bir tempoda çalıştığına işaret eden Soylu,“Günde 4 saat 5 saat helikopter yolculuğu yapan, günde 5-6 tane vilayet değiştirebilen bir kişiyim ben. Gecenin 3'üne 4'üne kadar çalışıp sabahın erken saatinde tekrar çalışabilen bir performansa sahibim. Valla beni bile yere serdi. Onun için dikkat etmek lazım." Şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şunları söyledi:

“(Kovid-19) Evin içine dikkat edersek birçok meseleyi çözebilme kabiliyetine sahip oluruz. Nefes almaya şükrettiğiniz bir hale geliyorsunuz. Ben 24 saatin 18 saati çalışan bir insanım. 'En çok bana dokunmaz' diye düşünüyordum ama bu işe öyle delikanlılık falan dayanmıyor, onu söyleyeyim. Kimse kendine çok fazla güvenmesin."

Süleyman Soylu, İzmir'deki depremin ardından yürütülen çalışmaları değerlendirirken de " Bir taraftan çadır kentler yapıldı, ardından iaşe, yemek, tüm ihtiyaçlar karşılandı. Bunlar hep birlikte yapıldı. Şundan da çok memnunum; İzmir'de çok ciddi bir uyum var, buna ilişkin büyük memnuniyetimi ifade etmek isterim, bundan sonra da böyle devam eder." dedi.

Bakan Soylu, depremde ve afetlerde Türkiye'nin aldığı aksiyonu dünyanın en gelişmiş ülkelerinin alabilme kabiliyeti bulunmadığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/369385/soylu-koronavirusle-mucadelede-herkes-evin-icine-de-dikkat-etsin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.