Nikol Paşinyan: Sonuna kadar savaştık

Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da sonuna kadar savaştıklarını söyledi. Çok sayıda askerin kayıp olduğunu ifade eden Paşinyan, ulusal yasın gündeme geleceğini belirtti.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2020, Pazartesi - 20:07
Nikol Paşinyan: Sonuna kadar savaştık

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, kaybedilen Dağlık Karabağ savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sonuna kadar savaştıklarını belirten Paşinyan “Son saniyeye kadar elimizden geldiğince savaştık, ancak başarılı olamadık. 30 yıla yayılan sorunu iki buçuk yılda tamamlayamadık, bu uzun vadeli sorunun suçlusu sadece biz değiliz” diye konuştu.

Çok sayıda asker kayıp

Çok sayıda askerin kayıp olduğunun altını çizen Paşinyan, o askerlerin bulunduktan sonra ulusal yasın gündeme geleceğini ifade etti.

Paşinyan, “Karabağ’da 2 bin 400 asker Ermeniler tarafından öldürüldü. Umarım kayıp 100 kişi arasında hayatta kalanlar vardır. ” dedi.

"Olanlardan öncelikle sorumluyum"

Ülke muhalefetinin suçlamalarına da yanıt veren Paşinyan şunları söyledi:

“Arazi devri konusunda bir anlaşma imzalamakla suçlanıyoruz. Ancak bu çevreler bizi anlaşmayı daha erken imzalamamakla suçluyor. Bu çok saçma. Başbakan olarak, olanlardan öncelikle sorumluyum ve bu anlamda sembolik olarak halk mahkemesine çıkmam gerektiğini biliyorum. Ancak halk, doğru sonuçlara varmak için olanların tüm nedenlerini bilmelidir. ”

"Maddeleri değiştirmek imkansız"

Paşinyan “Üçlü anlaşmanın maddelerini değiştirmek imkansızdır. Bir noktayı değiştirmek askeri durumu değiştirmek demektir. Bu konu bugün gerçek değil.’’ ifadelerini kullandı.

“Şuşa’da ihanet etmedik” 

Paşinyan Şuşa'da savunma hatlarının çöktüğünü ifade ederken  “Şuşa’da ihanet yoktu. Baskın gruplarının sızması sonucu şehirdeki Savunma hatları çöktü. Şuşa savaşsız teslim edilseydi, şehrin etrafında bulunan Ermeni cesetleri olmazdı ” şeklinde konuştu.

"İstifam gündemde değil"

Paşinyan, muhalefetten gelen istifa taleplerine de değinerek, ‘’Başbakanlıktan istifa etmem gündemde değil’’ dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/370023/nikol-pasinyan-sonuna-kadar-savastik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.