Mutasyona uğrayan korona kabusu büyüyor

Danimarka'da ortaya çıkan ve vizonlardan yayıldığı belirten mutasyona uğramış koronavirüs şu ana kadar 220 kişiye bulaştığı açıklandı.
Ankara Masası
|
16 Kasım 2020, Pazartesi - 21:25
Mutasyona uğrayan korona kabusu büyüyor
Dünyada 50 milyonun üzerinde insana bulaşan koronavirüs mutasyona uğradı. İlk olarak Danimarka'da ortaya çıkan ve vizonlardan bulaştığı ifade edilen yeni tip koronavirüs kabusu büyümeye devam ediyor.

İlk olarak vizon çiftliklerinde bulunan insanlara bulaşan virüsün şu ana kadar 220 kişiye bulaştığı ifade edildi.

Başka hayvanlara da sıçrayacak

Reuters'ta yer alan habere göre uzmanlar mutasyonun vizonlarla sınırlı kalmayacağı hakkında uyardı. İngiltere'de faaliyet gösteren Wellcome Trust adlı organizasyonun yöneticisi Jeremy Farrar, yeni tip koronavirüsün sıçan, fare, dağ gelinciği ve tarla faresi gibi diğer hayvanlara sıçrayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Gelecekte görülebilecek salgınlara karşı uyarı

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) ise ülkeleri, potansiyel halk sağlığı riskleri konusundaki endişelerin ortasında, vizon, rakun gelincik ve tarla fareleri gibi duyarlı hayvanları ve onlarla yakın temas halindeki insanları izlemeye çağırdı. Paris merkezli organizasyon, farklı hayvanların virüsün kaynağı haline gelmesi riskinin dünya çapında endişe yarattığını belirterek, gelecekte görülebilecek olası salgınlara karşı uyardı.

Yem ya da pisliklerinden bulaşıyor

Bilim insanları, virüsün vizon çiftliklerinde bulaşıcı damlacıklar yoluyla, yem veya yatak takımları ya da toz içeren pislikler yoluyla yayıldığından şüphelendiklerini belirtti.

Vizonların "virüs rezervuarı" haline gelmesinden araştırmacılar, diğer vahşi ve evcil hayvanlarda gözetimin gerekli olduğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/370067/mutasyona-ugrayan-korona-kabusu-buyuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.