İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 2 bin çalışan koronavirüse yakalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştirak çalışanlarından yaklaşık 2 bin personelin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığı ifade edilerek bin 322 personelin de karantina altında olduğu açıklandı.
Büşra Bayrak
|
17 Kasım 2020, Salı - 10:36
İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 2 bin çalışan koronavirüse yakalandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınının hem toplumda hem de kendi çalışanları arasında yaygınlaşmasını önlemek amacıyla, İBB Bilimsel Danışma Kurulu’nun önerileri çerçevesinde birtakım tedbirler aldı.

19 Kasım Perşembe gününden itibaren uygulamaya konulacak kararların, sürdürülmesi gereklilik olan belediyeye ait hizmetlerini etkilemeyeceği vurgulandı.

İBB’nin, alınan kararlar ve konuya ilişkin kamuoyuna yaptığı açıklama şöyle:



"1322 personel karantina altında"


“Sayın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı kent İstanbul’dur. İlk resmi vak'anın henüz ülkemize giriş yapmadığı Şubat ayından, bugün gelinen noktaya kadar çalışanlarımızı ve vatandaşları korumak üzere aldığımız tüm tedbirlere rağmen İBB ve iştirak çalışanlarından yaklaşık 2 bin personelimizin Covid-19 testleri pozitiftir. Bunun yanı sıra bin 322 personelimiz de karantina altındadır."



"İSMEK kurslarının açılışı ileri bir tarihe ertelendi"


"Kayıt dönemi süren ve yakında yüz yüze eğitime başlaması planlanan İSMEK kurslarının açılışı ileri bir tarihe ertelenmiştir. Online kurslar ise belirli alanlarda sürdürülecektir."


Spor salonlarını ve havuzların kapatılmasına karar verildi

"Bilimsel veriler bulaşın hızlı yayıldığı alanlar olarak spor salonlarını ve havuzları işaret etmektedir. Bu vesile ile İBB’ye ait olan ve Spor A.Ş iştirakimizde işletilen tesislerin kapatılmasına karar verilmiştir."


Kültür Merkezleri, sahne ve müzeler kapatılacak

"Kültür Merkezleri de kapalı kalmaya devam edecektir. Kapalı salonda izleyicisi olan sahne sanatlarının online olarak icra edilmesine karar verilmiştir. İBB’ye ait açık hava kapsamına girmeyen tüm müzelerin kapatılmasına karar verilmiştir.”
http://www.ankaramasasi.com/haber/370496/istanbul-buyuksehir-belediyesinde-2-bin-calisan-koronaviruse-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.