Bakan Pakdemirli'den Ankara açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'daki barajların doluluk oranının yüzde 13 seviyesinde olduğunu ifade ederek "Hiç yağış olmaması durumunda bile barajlardaki su, şehrin 5 aylık ihtiyacını karşılayabilecek miktardadır" dedi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2020, Salı - 14:21
Bakan Pakdemirli'den Ankara açıklaması
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'daki barajların doluluk oranı hakkında bilgi verdi.

Başkent'teki barajlarda doluluk oranının yüzde 13 seviyesinde olduğunu ifade eden Pakdemirli, bu oranın geçen sene yüzde 12,7 seviyesinde olduğunu hatırlattı. 
Ankara’da günlük 1,2 milyon metreküp su kullanıldığını dile getiren Pakdemili, "Ankara’nın su yeterlilik durumunu barajlardaki doluluk oranları üzerinden kıyaslayarak belirtmek doğru bir yaklaşım değildir. Zira 1 milyar 500 milyon metreküp depolama hacmine sahip Ankara’daki barajlarda şu an itibariyle 185 milyon metreküp su bulunuyor ve hiç yağış olmaması durumunda bile barajlardaki su, şehrin 5 aylık ihtiyacını karşılayabilecek miktardadır" dedi.

"Ankara'nın 2050 yılına kadar su sıkıntısı olmayacak"

Ankara İçme suyu 2. Merhale Projesi Gerede Sisteminin inşasının 2019 yılında tamamlanarak regülatör ve tünelle birlikte işletmeye alınarak ASKİ’ye devredildiğini hatırlatan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Ankara’nın 2050 yılı itibariyle ihtiyacı olan içme suyunu karşılayacak olan ve DSİ tarafından inşa edilen Gerede Sistemiyle, Bolu Gerede havzasındaki suların Işıklı Regülatörü ve 31,6 km uzunluğunda 4,5 m çapında 40 m³/s kapasitesinde Türkiye’nin en uzun içme suyu tüneli ile Çamlıdere Barajına cazibeli olarak aktarılmaktadır. Söz konusu tesisle Ankara’ya yılda ortalama 226 milyon m³ içme ve kullanma suyu temin edilmesi planlanmış olup, 01.01.2020 – 16.11.2020 tarihleri arasında Çamlıdere Barajına 170 milyon m³ içme ve kullanma suyu aktarılmıştır."
http://www.ankaramasasi.com/haber/371145/bakan-pakdemirliden-ankara-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.