İlham Aliyev: "Ermenistan, uluslararası mahkemelerde hesap verecek"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarında 30 yıl boyunca gerçekleştirdiği yıkımlar dolayısıyla uluslararası mahkemelerde hesap vereceğini söyledi.
Büşra Bayrak
|
17 Kasım 2020, Salı - 14:06
İlham Aliyev: "Ermenistan, uluslararası mahkemelerde hesap verecek"

Cumhurbaşkanı Aliyev, dün, eşi Mihriban Aliyeva ile Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı Fuzuli ve Cebrail illerini ziyaret etti.

 Fuzuli-Şuşa yolunun temeli atıldı

Aliyev, önce Fuzuli ve Şuşa arasında yapılacak yeni yolun temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Aliyev, yeni yolun büyük önem taşıdığını vurguladı.

İşgalden kurtarılan topraklarda ilk proje

Bu projenin işgalden kurtarılan topraklarda hayata geçirilen ilk proje olduğunu bildiren Aliyev, Şuşa'nın kurtarılması ile Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı direnmesinin anlamsız olduğunu anladığını ifade etti. 

"Şuşa operasyonu, dünya savaş tarihinde özel yer alacak"

Aliyev, "Düşman 10 Kasım'da kapitülasyon imzalamak zorunda kaldı. Şuşa'nın işgalden kurtarılması bizim gücümüzü, ordumuzun profesyonelliğini, askerlerimizin cesaret ve kahramanlığını gösterdi. Şuşa operasyonu, dünya savaş tarihinde özel yer alacaktır. Bu operasyonu bizim kahraman askerlerimiz dağlardan, tepelerden, patikalardan geçerek sadece hafif silahlarla gerçekleştirdi. Şuşa'nın kurtarılması bizim şanlı zaferimizdir." dedi.

"Mağduriyetleri devlet giderecek"

Ermenilerin bölgeye yıllar boyunca verdiği zararın hesaplanacağını, mağdurların haklarının devlet tarafından giderileceğini bildiren Aliyev, insanların kendi ata yurtlarına döneceklerini kaydetti.

"(Masada) Azerbaycan istediğini elde ediyor ve edecektir"

Aliyev, "Şimdi sorunun siyasi çözüm aşamasına geçtik. Bu aşamada da Azerbaycan istediğini elde ediyor ve edecektir. Sorunun çatışma aşaması bitmiştir. Biz düşmanı kapitülasyon imzalamak zorunda bıraktık. Bugüne kadar işgal altında bulunan Laçın, Ağdam ve Kelbecer illeri de geri veriliyor. Bakın onlar nasıl vahşilikler yapıyor. Evleri, binaları, okulları yakıyorlar, ağaçları kesiyorlar. Elektrik hatlarını kırıyorlar. Tüm dünya bunu görüyor. Ne vicdanları, ne de ahlakları var. Bu nedenlerle 2. Karabağ Savaşı'nda elde edilen zafer büyük tarihi önem taşıyor. Bu sadece Azerbaycan'ın kendi toprağını işgalcilerden kurtarması konusu değildir. Bu aynı zamanda tüm dünyaya işgalcilerin sonunun nasıl olacağını gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

Aliyev Fuzuli'ye giderken aracı kendi kullandı

Aliyev, daha sonra kendi kullandığı zırhlı araçla Fuzuli şehir merkezine geldi. Buradaki yapılardan birinin önünde Azerbaycan bayrağını öpen Aliyev, bayrağı göndere çekti.

Hudaferin köprüsünde eşi Mihriban Aliyeva ile hatıra fotoğrafı 

Aliyev, İran sınırındaki tarihi Hudaferin köprüsünü de ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu. Burada da Azerbaycan bayrağını öperek göndere çeken Aliyev, Mihriban Aliyeva ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Cebrail'de 3 renkli bayrak göndere çekildi

Cebrail şehir merkezini de ziyaret ederek üç renkli bayrağı göndere çeken Aliyev, "Tüm Azerbaycan halkını kutluyorum. Karabağ bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır." dedi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/371160/ilham-aliyev-ermenistan-uluslararasi-mahkemelerde-hesap-verecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.