Süleyman Soylu: "2021 yılı terör örgütünün son perdesidir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Teşkilatı'na hitaben, "Şimdi sizlere söyleyeceğim iki mesele var. Bir, terör örgütünü bu kış barınaklarında vuracaksınız. İki, 2021 yılı terör örgütünün son perdesidir, bu perdeyi kapatacaksınız." dedi.
Büşra Bayrak
|
17 Kasım 2020, Salı - 15:16
Süleyman Soylu: "2021 yılı terör örgütünün son perdesidir"
Bakan Soylu, video konferans sistemiyle düzenlenen "Jandarma Genel Komutanlığı 2020 Yılı Emniyet ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.

 2020'nin operasyonlar açısından oldukça başarılı geçtiğini belirten Soylu, "Kapan operasyonlarında 109, Yıldırım operasyonlarında şimdilik 143 terörist etkisiz hale getirildi." şeklinde konuştu.

Soylu, terör örgütünde büyük bir eylemsizlik elde edildiğine dikkati çekerek, bunu sürdürmenin yolunun, kış üslenmelerini olabildiğince engellemek olduğunu söyledi.

"Her bir esnafı uyarmalıyız"

Geçen yıl terör örgütünü kış üslenmesinde aç bırakma stratejisi izlediklerine işaret eden Soylu, "Yapmamız gereken özellikle üslenme bölgelerine yakın alanlardaki gıda ve temel ihtiyaçlara yönelik alış verişlerin çokluğuna dikkat edip bunu takip etmektir. Burada her bir esnafımızı uyarmak, onlara terör örgütünün bu dönemlerde kış üslenmesi yapabileceği konusunda bildirimde bulunmak ve bu konuda dikkatli olmalarını sağlamak temel vazifemizdir." diye konuştu.

"Diyarbakır anneleri örgüte vurulan en ağır darbelerden biri"

Soylu, "Diyarbakır Anneleri"nin eylemlerinin, örgütü ciddi şekilde rahatsız ettiğini ve örgüte vurulan en ağır darbelerden biri olduğunu ifade etti.

Örgüte katılım 5 binlerden 50'lere düştü

"Son 4 yılda terör örgütünden ikna yöntemiyle Türkiye'ye gelip adalete teslim olan terör örgütü mensubu sayısı 824. Bu yıl ise 202. Terör örgütüne katılım, 3'ü Fransa, Almanya ve Yunanistan'dan olmak üzere toplam 51. Yani 5 binli rakamlardan 51'li rakamlara..." bilgisini veren Soylu, ikna konusuna ağırlık vermenin sürdürülmesini istedi.

 "Terör örgütünü bu kış barınaklarında vuracaksınız"

Jandarma Teşkilatına bu süreçteki katkılarından dolayı teşekkür eden Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi sizlere söyleyeceğim iki mesele var. Bir, terör örgütünü bu kış barınaklarında vuracaksınız. İki, 2021 yılı terör örgütünün son perdesidir, bu perdeyi kapatacaksınız. Türkiye içinde, kırsalda, dağlarda, terör örgütünden kimse bahsetmiyor olacak. Şehirlerde PKK'yı destekleyen kravatlı teröristler de elbette ki hukukun, güvenlik güçlerimizin, milletimizin vicdanında gerekli cevabı alacaktır." 

Göçmenler üzerinden muhtemel provokasyonlara dikkat

Süleyman Soylu, göçmenler üzerinden yapılabilecek provokasyonlara ve atılacak adımlara dikkat etmek gerektiğini de söyledi.

"Bu alanı istismar etmek isteyen güçlerin varlığını tekrar tarif etmeye gerek yok." diyen Soylu, "Bunun yanı sıra sınır güvenliğine ciddi yatırım yaptık ki bu da Türkiye'nin son yıllarda ürettiği en ciddi kapasitelerden birisidir. 911 kilometrelik Suriye sınırında modern güvenlik duvarı ve devriye yolu için 837 kilometre planlama yapılmıştı. Bunun sadece 5 kilometresi kaldı, geri kalanı tamamlandı. İran sınırımızda da toplam 142 kilometrede çalışmalar tamamlandı, diğer yerlerde devam ediyor. Allah nasip ederse aralık ayının başında Ağrı ve Iğdır sınırındaki çalışmalarımızı programladığımız şekilde tamamlayacağız ve Kars sınırımıza başlayacağız." ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, daha sonra mesleğinde ve çeşitli spor dallarında gösterdikleri başarılardan dolayı 2'si kadın olmak üzere 19 personele ödüllerini takdim etti.


http://www.ankaramasasi.com/haber/371406/suleyman-soylu-2021-yili-teror-orgutunun-son-perdesidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.