Abdullah Avcı: "Karadeniz'in dalgalı denizini seçtim"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, "Birçok takımdan teklif aldım. Ama Trabzonspor'dan teklif alınca sabaha kadar uyku uyuyamazsın. Dingin denizden Karadeniz'in dalgalı denizini seçtim." dedi.
Büşra Bayrak
|
17 Kasım 2020, Salı - 16:35
Abdullah Avcı: "Karadeniz'in dalgalı denizini seçtim"
Avcı, Medical Park'ta düzenlenen basın toplantısında, Trabzon'da, Trabzonspor'da olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

"Trabzon şehrinin futbola olan tutkusu, sevgisi, aşkı, tarihi ve geçmişi beni son derece heyecanlandırıyor." diyen Avcı,  Karadeniz'in çocuğu olmasının aidiyet duygusunu daha da güçlendirdiği ve motivasyon kaynağı olduğunu vurguladı.

"Kaybetmeyi sevmeyen bir takım izlettireceğiz"

Avcı, "Trabzonspor, nasıl bir kimlikle sahada olacak, bazı oyuncuların yerlerini değiştirmeyi düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Sistemi, hücumu veya savunmayı elindeki mevcut oyuncu profili belirliyor. Bir haftadır beraber çalışıyoruz. İştahlı, arzulu, yaş ortalaması 25-26 olan, özellikle duygusu, coşkusu, kaybetmeyi sevmeyen, buna tepki veren, kazanma alışkanlığı yakalayan ama saha içindeki düzeni ve aklı olan takımı taraftarlara izlettireceğiz diye düşünüyorum. Oyuncularla birebir iletişimim var. Dünden itibaren bunlara başladık. Bazen oyuncuların geçmişte de nerelerde oynadıklarını veya rakibinde neler yapmak istediklerini ve bizim ne yapmak istediklerimizi çok net şekilde planlayıp bazen sahanın içinde bölgelerde değişiklik olabilir ama saha dağılımımızın son derece sağlıklı olması gerektiğini düşünüyorum."

"Takım savunmasında sıkıntı var"

Özellikle takım savunmasını daha ön plana çıkartacaklarını anlatan Avcı, "Çünkü önde bireysel çok özel ve yetenekli oyuncularımız var. Takım savunmasını doğru yaptığımız takdirde diğer organizasyonlara geçeceğimizi düşünüyorum." dedi.

Avcı, "Geçen sene 30-32 puan maçlarda öne geçip geriye düşen, bu kadar puan kaybeden takımın takım savunması ile ilgili problemi vardır. Geldiğimiz günden itibaren parçadan bütüne giderek takım savunmasıyla ilgili çalışmaları net bir şekilde yaptık. Bunun yüzde 60-70'ine oyuncu grubu cevap verdi. Umarım hafta sonuna yansıyacak. Sahne orası." ifadesini kullandı.

"Taraftar nasıl kazanmak istiyorsa ben de öyle start vermek istiyorum"

 "Pazar günü Erzurum maçını taraftar nasıl kazanmak istiyorsa ben de öyle start vermek istiyorum." diyen Avcı, "Oyuncu grubu da şu an buna odaklanmış vaziyette. Kazandıkça daha iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum ve biliyorum. Trabzonspor hem sonuç alacak hem de sistemi geliştirecek." şeklinde konuştu.

"Ben de sabırsızım"

Avcı, başarı için ne kadar sabır gerektiğine yönelik bir soru üzerine şunları söyledi:

"Ben de Trabzonspor camiası gibi sabırsızım. Bunun için pazar günü kazanarak başlamak istiyorum. Klop ilk iki senesinde kaçıncı bitirdi, Manchester United'ta Alex Ferguson 6,5 sene ne bir kupa ne bir başarı yakalamadan dünya markası oldu. Ben o kadar süre istemiyorum ama geldiğimiz noktada geçen sene ligi ikinci bitirmiş, Türkiye Kupası'nı kazanmış, sonrasında dalgalanma yaşamış bir takım var. Devre arasında bizim hedeflerimiz kısa ve orta vadede önümüzdeki sezon hedef ne olacak, nereye gidecek, net bir şekilde söyleyeceğiz. Burası Trabzonspor, duygusu ve coşkusunun, hedeflerinin yanına aklı sokmaya çalışacağız. Zamanı çok uzun değil ama bu desteği bekliyorum."

"Dingin denize değil, Karadeniz'in dalgalı denizine çıktım"

Trabzonspor'a gelmeden önce birçok takımdan teklif aldığını da kaydeden Avcı, "Bugün Trabzonpor'un başarısı için varım. Dingin denize değil, Karadeniz'in dalgalı denizine çıktım. Buranın başarısı için varım. Birçok takımdan teklif aldım. Ama Trabzonspor'dan teklif alınca sabaha kadar uyku uyuyamazsın. Dingin denizden Karadeniz'in dalgalı denizini seçtim." diyerek sözlerini tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/371487/abdullah-avci-karadenizin-dalgali-denizini-sectim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.