Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi alanında adımlar atmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda ekonomodi yeni adımlar atılacağını açıkladı.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2020, Salı - 19:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi alanında adımlar atmakta kararlıyız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;


"Bu cesur girişimi biz de destekliyoruz"

Aziz milletim, değerli basın mensupları, sizlere el kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Pazar günü Kıbrıs Türkünün, hukuk, eşitlik ve varoluş mücadelesinin en kıymetli eseri olan KKTC'nin ilanının 37. yıldönümü vesilesiyle adaya bir ziyaret gerçekleştirdik.

"Ziyaretimizde MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli, bakanlarımız, eski meclis başkanlarımız, milletvekillerimiz ve muharip gazilerimiz de eşlik etti. Adada ilk olarak 15 Kasım Cumhuriyet bayramlarına iştirak ederek Kıbrıs Türkünün bayram sevincine iştirak ettik.

"Ardından kapalı Maraş'a geçtik. Kıbrıs Türkü'nün iyi niyet jesti Rum kesiminde hiçbir zaman karşılık bulmadı. Kapalı Maraş'ın sahil şeridi halka açıldı. Bu cesur girişimi biz de destekliyoruz. 15 gün gibi kısa bir sürede asfaltladık. Çevre düzenlemesi gibi hizmetleri hayata geçirdik.

"Maraş'ta gerçekleştirdiğimiz program bölgenin hızla sağlanmasını sağlayacak adımlar konusundaki kararlılığımızın da ifadesidir. Kıbrıs meselesinden bihaber, kapalı Maraş'ın açılmasının stratejik önemini kavrayamamış olanların bu programa piknik gözüyle bakması pek tabiidir. Hamdolsun milletimiz meselenin ne olduğunu da, orada yaptığımız işin manasını da gayet iyi biliyor.

"Kıbrıs'a 500 yataklı bir hastanenin inşaası için de hazırlıklara başladık"

"Her konuda olduğu gibi sağlık, özellikle son dönemde salgın hususunda da Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kısa sürede inşaatını tamamladığımız 100 yataklı Lefkoşa Acil Durum Hastanesi'nin de açılışını yaptık. Ayrıca Kıbrıs'a 500 yataklı bir hastanenin inşaası için de hazırlıklara başladık. 

"Hep beraber kolları sıvıyoruz"

"Sayın Tatar, Cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından Ankara'yı ziyaret etmişti, böylece iade-i ziyaretimizi de gerçekleştirmiş olduk. Gayet başarılı geçen bu programla Türkiye ile KKTC'yi birbirinden ayırmak isteyenlere en güzel cevabı verdiğimize inanıyorum. Rum-Yunan ikilisinin uzlaşmaz tavırları sebebiyle, yeni bir gelecek inşası için hep beraber kolları sıvıyoruz. KKTC gerçeğini, bölgede ve tüm dünyada kabul ettirecek bir döneme girdiğimize inanıyorum. Ziyaretimizde gösterdikleri samimim teveccüh için Kıbrıslı kardeşlerimize şükranlarımı tekrarlıyorum.

İzmir depreminden sonra yaşananlar

"2 haftasını geride bıraktığımız İzmir depremi ülkemize hem doğal afetler gerçeğini bir kez daha hatırlatmış, hem de afet öncesi ve sonrası hazırlıklarımızı gözden geçirmemize sebep olmuştur. İzmir depreminde iyi bir sınav verdiğimize inanıyorum. Depremin gerçekleştiği andan itibaren Türkiye afet planı işlemeye başlamıştır. İzmir'deki AFAD ekipleri harekete geçmiş, çevre illerdeki ekipler destek için yola çıkmıştır. Depremin ilk saatlerinde arama kurtarma ekipleri, sahada çalışmaya başlamıştı. Aynı şekilde ilk dakikalardan itibaren emniyet, jandarma ve TSK kuvvetleri birimleri hem personelleriyle hem de İHA'larla destek için afet bölgesinde yerlerini almışlardır. Depremin ikinci saatinde 25 bin kişilik mobil mutfak bölgeye sevk edilmiş, çadır ve battaniye gibi barınma ihtiyaçları yola çıkarılmıştır. Depremin 6. saatinde 2 binin üzerinde arama-kurtarma personeli ve 15 arama-kurtarma köpeği yola çıkmıştı. Depremin 10. saatinde Türkiye arama-kurtarma planı kapsamında 7 temel ihtiyacın karşılanması için binlerce personel sahada görev almış durumdaydı. Depremin 12. saatinde 100 psikososyal destek personeli depremzedelerle görüşme yapmaya başlamıştı. Depremin 48. saatinde binin üzerinde çadırın kurulumu tamamlanmış, depremzedelerin kullanımına sunulmuştu. 72. saatte 8 binin üzerinde personel ve 1200 araç sahada faaliyet halindeydi. Kızılay'ımız her zaman olduğu gibi tüm imkanları, personeli ve gönüllüleriyle İzmirlilerin yanıdaydı. Bugüne kadar İzmir'de 700 bin öğün sıcak yemek dağıtıldı. Görüldüğü gibi tüm planların tıkır tıkır işlediği bir organizasyonla devlet İzmir'e ve İzmirlilere sahip çıkmıştır.

"1157 konutu kendi yerinde inşa edeceğiz"

Kalıcı konutlarla ilgili proje hazırlıkları tamamlandı. Bu ay bitmeden ihaleler yapılır inşaat sürecine geçilecek. 1157 konutu kendi yerinde inşa edeceğiz. Belirlenen rezerv alanlarda 3 binin üzerinde konut inşa ederek hak sahiplerine sağıtacağız. Türkiye genelinde de binaların dönüştürülmesi çalışmalarını hızlandırıyoruz, bu konuda vatandaşlarımızdan daha fazla destek bekliyoruz. Gerekirse bu konuda yeni düzenlemelere de gidebiliriz. Rant yerine depreme dayanıklılığı önceleyen bir anlayışla, bu şekilde hareket ettiğimizde hedeflerimize daha kısa sürede ulaşacağımız açıktır.

"Yeni reformlarla yolumuza devam ediyoruz"

"Dünyada ve bölgemizde tarihi bir yeniden yapılanma sürecinin sancıları yaşanıyor. Siyasi ve ekonomik değişim dalgası, sınırları aşan sonuçlar doğurarak etki alanını ve gücünü artırmaktadır. Türkiye'yi son 18 yılda tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma reformlarıyla tanıştırmış bir yönetim olarak... Geçmişte devlet işine çöreklenmiş olan vesayetin, gizli ajandalarıyla, paralel hatlarıyla, ucu dışarı kadar uzanan dayatmalarıyla artık tarih olmuştur. Zihniyet olarak tek parti devri faşizminden öteye geçememiş olanlar, bizim değişim ve reform başarılarımızı dahi tabu haline getirmeye çalışıyor. Adı üzerinde değişim dinamik bir süreçtir, ortaya çıkan şartlara ve ihtiyaçlara göre yeni adımlar atmayı gerektirir.Değişimin asla bitmeyen bir gerçek olduğunu unutmadan, sürekli hedef büyüterek, yeni reformlarla yolumuza devam ediyoruz. Bugüne kadar hep adalet ile kalkınmayı, hukuk ile ekonomiyi iki olgu olarak kabul eden bir anlayışla milletimizin huzurunda olduk. hukuk devletinden anladığımız mevzuat devleti değildir. Gördüğüm adalet, özgürlük, eşitlik ve insan haklarına dayanan bir normlar sisteminin inşasından yana olduk. Adaletin olmadığı yerde diğer tüm imkanların birer zulüm aracına dönüştürüleceğini biliyoruz. Bu bakımdan bizim inandığımız adalet kavramı yargıyla ilgili olmanın ötesinde bir manaya ve işleve sahiptir. Medeniyetimizde ve kültürümüzde adalet kavramının üzerinde durulmasının sebebi bu derin ve güçlü anlamdır. Adalet keyfi uygulamalara müsamahat göstermeyen, suç ve cezanın şahsiliği ilkesini merkeze koya bir hukuk düzeniyle sağlanabilir. 

"Yeni fırsatlar için adım atmaya kararlıyız"

Demokrasinin işlerliğini arttırarak hukukun üstünlüğünü güçlendirerek, ekonomi alanında yeni fırsatlar için adım atmaya kararlıyız. Geçtiğimiz hafta kabinemizdeki Hazine ve Maliye Bakanlığımızda bir görev değişikliğine gittik. Affını isteyen Berat Albayrak'ın bu talebini kabul ederek Lütfi Elvan arkadaşımızı görevlendirdik. Bu görev değişiklikleri küresel düzeyde siyasi ve ekonomik değişime uygun şekilde ülkemizde hukuk ve ekonomi alanında köklü değişiklik yaptığımız zamana denk düşmüştür.

Kurduğumuz güçlü üretim, ihracat ve istihdam altyapısı en önemli güven kaynağımızdır. Bugüne kadar yeni reformların hazırlıkları içindeyiz. İnsan hakları eylem planı bu hazırlıkların en önemlilerinden biridir. Adalet Bakanlığımız yeni dönemin yol haritası olacak insan hakları eylem planının ana başlıklarını oluşturdu. İnsan hakları eylem plan taslağına son hali verilecek.

Piyasa aksaklıkların giderilmesi, mülkiyet hakkı, sözleşme serbestisi gibi konular ele alınacaktır. Ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre mevzuat değişikliği ve idari anlamda gereken adımlar atılacaktır. Haklarımızı ve özgürlüklerimizi kullanacağımız bir vatana sahip olmak. Ezan, bayrak, istiklalimizin sembolü tüm değerlerimizle yaşamak önceliklerimizin en başında yer alacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/371710/cumhurbaskani-erdogan-ekonomi-alaninda-adimlar-atmakta-kararliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.