Prof. Dr. Necdet Ünal: Başka çare yok

Prof. Dr. Necdet Ünal, koronavirüsten kurtulmanın yolunun 15 gün ülkeyi kapatmak olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2020, Salı - 21:52
Prof. Dr. Necdet Ünal: Başka çare yok

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Ünal, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katıldı.

“Bunun dışında bir çare yok”

Koronavirüs tedbirlerinin konuşulduğu programda Ünal, Fatih Altaylı’nın “Siz olsaydınız ne yapardınız? Nasıl bir yasaklar silsilesi düşünürdünüz?” sorusuna “İsterseniz bunu tek bir cümleyle ifade edeyim. Ben hiçbir ekonomik kaygım olmazsaydı, ülkeyi en az 15 gün kapatırdım. Bunun dışında bir çare yok.” Diye cevap verdi.

“Sağlık sistemi tükenmeye gidiyor”

Sağlık sisteminin zor bir dönem atlattığını belirten Ünal “Sağlık sistemi tükenmeye gidiyor. Ekonomik olarak yapmıyoruz deniliyor ama sağlığa yapılan yatırımlar yoğun bakımlar açılıyor, ek personel alınıyor, ilaç giderleri hepsini devlet karşılıyor bunların. Bunların da bir ekonomik karşılığı var. Artı arza dayalı ekonomik daralma, tercihe talebe dayalı ekonomik daralmayı ayrıca yaşıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Personel bulamıyoruz”

Ünal yoğun bakım profesörlerinden kendine gelen mesajları canlı yayında paylaşırken, şunları söyledi;

 “3 tane büyük üniversitemizin 3 tane yoğun bakım profesörünün yazdıklarını aynen size okuyorum “Bu önlemler yetmez deyin abi, hızla uçuruma gidiyoruz.” “Yorulduk yatak ve ventülatör bulmak yetmiyor abi. Çalışacak personel kalmadı. Biz koşturuyoruz ama hemşire, personel bulamıyoruz. Hastaya yatacak yatak bulmak yetmiyor.” “Çok yorulduk”

http://www.ankaramasasi.com/haber/371890/prof-dr-necdet-unal-baska-care-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.