Fleets ile Twitter’da hikâye dönemi başlıyor

Twitter Inc. Snapchat, Facebook ve Instagram'da popüler olan “hikayeler” özelliğini getireceğini duyurdu.
Ankara Masası
|
17 Kasım 2020, Salı - 22:35
Fleets ile Twitter’da hikâye dönemi başlıyor

Twitter Inc. bugün yaptığı açıklamada, Snapchat, Facebook ve Instagram'da popüler olan “hikayeler” özelliğini getireceğini duyurdu. Twitter, 24 saat sonra kaybolan dünya  çapındaki geçici tweetleri “fleets” olarak adlandırdı ve bu özelliği Brezilya, İtalya, Hindistan ve Güney Kore'de test etti.

"İnsanların daha rahat hissetmesini sağlayacak"

Tasarım direktörü Joshua Harris ve ürün müdürü Sam Haveson bir blog gönderisinde, "Bazılarınız bize Tweetlemenin rahatsız edici olduğunu çünkü çok halka açık, çok kalıcı olduğunu ve retweetleri ve beğenileri toplamak için çok fazla baskı olduğunu söylüyordunuz" dedi.

"Bir gün sonra gözden kayboldukları için Fleets, insanların kişisel ve gündelik düşüncelerini, fikirlerini ve hislerini paylaşırken daha rahat hissetmelerine yardımcı oldu" diye eklediler.

Fleets, Twitter'ın arayüzünde nerede olacak?

Metin, fotoğraf ve videolar içeren Fleets, Twitter'da ve gönderenin profilinde kullanıcıların ana sayfa zaman çizelgelerinin üst kısmında yer alacak.

Fleets'lerin kontrolü nasıl sağlanacak?

Twitter ve diğer büyük sosyal medya şirketleri, sitelerinde suistimalleri ve viral olan yanlış bilgiler için baskı altında olduğunun farkında olduğunu belirten Twitter sözcüsü Liz Kelley, fleets’lerin tweet'lerle aynı kurallara tabi olduğunu söyledi.

Kelley ayrıca Twitter'ın COVID-19 hakkındaki doğru ve yanlış bilgileri, fleets içeriklerine uygulayarak pandemi sürecinde farkındalık yükselteceklerine inandığını söyledi.

Kelley, üzerinde çalıştıkları projeyi onayladı

Twitter ayrıca, bu yılın sonlarında test etmeyi hedeflediği 'Spaces' adlı canlı bir ses özelliği üzerinde çalıştığını da doğruladı. Bu özellik, kullanıcıların halka açık, grup görüşmelerinde konuşmasına izin verecek. Kullanıcıların sesli sohbet odalarında konuşmaya davet edildiği sosyal bir platform olan Clubhouse ile benzer bi özellik olacak 'Spaces'.

Twitter'dan Kelley, “Ses alanlarındaki tüm suistimal potansiyelin göz önüne alındığında, bunu önce kadınlara ve tarihsel olarak marjinalleşmiş topluluklara sunacağız” dedi.

Şirket, bu yılın başlarında, IOS kullanıcıların kayıtlı sesli notları tweetlemesi için bir özellik başlatmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/371917/fleets-ile-twitterda-hikye-donemi-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.