Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya açıklaması

Ankara Masası
|
01 Temmuz 2020, Çarşamba - 12:45
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyanın düzene sokulması gerektiğini ifade ederek bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans yöntemiyle Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı. Erdoğan'ın gündeminde damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile eşi Esra Albayrak'a yönelik sosyal medyadaki tepki çeken paylaşımlar vardı.

Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiğini savunarak sosyal medya
mecralarının bir düzene sokulmasının şart olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Türkiye'ye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Kanunların suç saydığı her konuda hak arama ve önleme yolları açık olmalıdır. ABD'lisi, Avrupalısı, Çinlisi bu imkana sahipken 83 milyonluk Türk vatandaşının sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz." dedi.

Bu konuda kapsamlı bir hukuki düzenleme üzerinde çalıştıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnternet ve sosyal medya mecralarının ülkemizde bir an önce mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorlarsa yapmakta kararlıyız. Düzenleme tamamlandığında, erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/37202/cumhurbaskani-erdogandan-sosyal-medya-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.