Koronavirüs günlerinde Başkentliler EGO Mağduru

Ankara Masası
|
03 Nisan 2020, Cuma - 17:22
Koronavirüs günlerinde Başkentliler EGO Mağduru

Koronavirüsü tedbirleri kapsamında gerek Bakanlıkların gerekse belediyelerin aldığı kararlar sonrası toplu taşıma kullanımında yüzde 90'a varan düşüşler meydana geldi.

Son olarak İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile toplu taşıma kullanımında araç kapasitesinin yarısı kadar yolcu alma zorunluluğu getirildi.

ANKARA'DA TOPLU TAŞIMA KULLANIMI YÜZDE 90 AZALDI

EGO Genel Müdürlüğü 1 Nisan'da resmî sitesinden yaptığı açıklamada Ankara'da toplu taşıma kullanımının yüzde 90 oranında azaldığını açıkladı.

Başkent genelinde toplu taşıma kullanımı azalsa da otobüs seferlerindeki aksaklıklar nedeniyle yoğunluğun fazla olduğu hatlarda mağduriyetler oluştu.

EGO SEFER SAYILARINI DÜŞÜRDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı EGO Genel Müdürlüğü, 1 Nisan'da toplu taşıma kullanımının azalmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Özel Halk Otobüsü ve Özel Toplu Taşıma araçları ile ortak güzergahta çalışan 19 hat da, sefer sayılarını düşürdüğünü bildirdi.

Gece çalışan 36 hattın da, servis vermeyeceği açıklandı.

SEFER SAYILARI DÜŞÜRÜLEN AÇIKLANMAYAN HAT'LAR VAR İDDİASI

Vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kararı sebebiyle mağduriyet yaşadıklarını belirterek, tepki gösterdi. Başkentliler, otobüs hatlarının belirtilen servis saatlerinden daha geç geldiğini, duraklarda uzun süre beklediklerini ifade ettiler.

K.T. isimli vatandaş, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nda, Çubuk yönünde yer alan 40182 numaralı Altınpark Durağı'nda hafta içi 18.30 ile 20.00 saatleri arasında 487 Hat Numaralı Çubuk EGO otobüsünün geçmediğini belirtti.

K.T, EGO'nun resmi sitesinde yer alan bilgide, hafta içi servis saatleri için Sıhhiye'den Çubuk istikametine 18.30 ile 20.00 saatleri arasında dört sefer görünmesine rağmen, bu saat diliminde sadece bir sefer yapıldığını söyledi

MURAT KÖSE YETKİLİLERİ SORUMLU OLMAYA DAVET ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, EGO'ya ait

2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü Park Sahası,

4. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü'nün Akköprü Yerleşkesi

ve

1. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü'nün Dikmen-Keklikpınar mevkiinde park halinde bekleyen EGO Otobüslerinin görüntülerini paylaşarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.

Başkan Köse "Yatan Otobüsler" başlığı ile yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ankara Büyükşehir Belediyesi, EGO otobüsleri bugün işe yaramayacaksa ne zaman işe yarayacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni otobüslerde ve metroda birer koltuğu kapatarak, "Sosyal Mesafe" kuralını uygulamaya davet ediyorum. İnsanımızın sağlığı her şeyden önemlidir."

FARKLI BÖLGELERDEN FOTOĞRAFLAR VE VİDEOLAR VAR

Sosyal medyadaki fotoğraflarda EGO otobüslerinin Belediyeye ait farklı mevkilerde park halinde tutulduğu dikkat çekerken; yayınlanan bir videoda otobüslerin Akköprü, NATO Yolu ve Macunköy'de bekletildikleri görüntülendi. Vatandaşlardan sosyal medyadan duruma tepki gösterdi.

EGO'DAN AÇIKLAMA

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'nin paylaşımının ardından EGO'dan bir açıklama geldi.

EGO açıklamasında, görüntülerin yoğunluğun az olduğu saatlerde çekildiğini iddia etti. Fotoraflarda görünen bölgenin bakım-onarım merkezi olduğu ve burada bulunan araçların hurda araçlar olduğu ifade edildi.

EGO ayrıca görüntülerde yer alan araçların, gün ortası saatlerinde "TEK" vardiyalı olduklarını ve fotoğrafı alınan bölgenin de, otobüs hareket noktası olduğunu iddia etti.

BAŞKAN KÖSE, YENİ GÖRÜNTÜLER PAYLAŞTI

EGO’nun açıklamalarıyla yetinmeyen ve olayın peşini bırakmayıp, vatandaşın sesi olan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, EGO’ya ait park halindeki otobüslerin yeni görüntülerini paylaşarak,

“Ankara Büyükşehir Belediyesi Covid-19 Salgını’nın toplu taşımada yayılmasını önlemek ve halkımızın sağlığını korumakla SORUMLUDUR. Algı ile peynir gemisi yürümez. Halkımız maskeyi görüyor” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3724/koronavirus-gunlerinde-baskentliler-ego-magduru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.