Pixelmator Pro 2.0 ile Apple M1 desteği geliyor

Pixelmator, görüntü düzenleme yazılımı Pixelmator Pro'nun en yeni güncellemesi olan Pixelmator Pro 2.0'ı duyurdu. Uygulama 19 Kasım'dan itibaren kullanıma sunulacak.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 13:36
Pixelmator Pro 2.0 ile Apple M1 desteği geliyor

Pixelmator Pro 2.0 ile birlikte gelecek en büyük yenilik, uygulamanın Apple’ın yeni M1 işlemcili Mac bilgisayarlarında doğal biçimde çalışması oluyor. Uygulamanın Intel işlemcili sistemler için geliştirilmiş versiyonları yeni Mac’lerde Rosetta 2 olarak adlandırılan dönüştürücü katmanı üzerinden çalışıyor. Adobe gibi diğer üçüncü taraf geliştiriciler bu yılın sonundan önce yazılımının ARM destekli doğal versiyonlarını çıkarmayı planlamıyor.

Bu nedenle fotoğraf düzenleme işiyle sıklıkla uğraşanlar Pixelmator Pro’nun çıkışından hemen sonra M1 desteğini kazandığını görmekten memnun olacaktır. Tabii ki, Pixelmator Pro 2.0 Intel tabanlı Mac bilgisayarlarda da düzgün şekilde çalışacak.

Ayrıca Pixelmator Pro 2.0 M1’in 16 çekirdekli nöral motorundan yararlanan yeni makine öğrenme özelliklerini de sunuyor. Şirket, detayları ve dokuyu koruyarak düşük çözünürlüklü fotoğrafları büyüten ML Super Resolution gibi özelliklerin yeni Mac bilgisayarlarda 15 kata kadar daha hızlı çalışacağının altını çiziyor.

Ayrıca uygulamanın yeni bir ikonu var. macOS Big Sur ile birlikte Apple dock ikonlarını iOS ve iPadOS’deki muadilleriyle daha uyumlu olacak şekilde güncellemişti. Pixelmator Pro ikonu da Apple’ın yeni ikonları gibi yuvarlatılmış köşeli kare stilini benimsiyor.

Ve uygulamanın tasarımı da yenilendi, Big Sur’un estetik düzeniyle uyumlu hâle geldi. Pixelmator bu yeni tasarım için “yepyeni, daha rafine ve daha modern” nitelendirmelerini yapıyor. Kullanıcı arayüzü birleştirilmiş yeni bir araç çubuğunu da içeriyor. 200’ün üzerinde ön ayar da mevcut. Yeni özelliklerin tümünü Pixelmator’ın yenilikler sayfasından erişilebilir.

Kaynak:

https://www.theverge.com/2020/...


http://www.ankaramasasi.com/haber/374589/pixelmator-pro-20-ile-apple-m1-destegi-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.