AK Partili Turan: Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tehdit ve hakarette bulunan Alaattin Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığı bilgisini aldığını söyledi.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 13:57
AK Partili Turan: Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı
Alaattin Çakıcı'nın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret ve tehdit içeren mektubu gündemdeki yerini koruyor. CHP liderinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Dava arkadaşım" diyerek Çakıcı'ya sahip çıkmıştı.

Bülent Turan'dan Alaattin Çakıcı açıklaması

Tartışmalar devam ederken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çakıcı ile ilgili savcılık soruşturması başlatıldığı bilgisini aldığını söyledi. "Hakaret, tehdit, kötü söz kimden gelirse kime karşı yapılırsa bu yanlıştır doğru değildir" diyen Turan, şöyle devam etti: "Hukuk çerçevesinde gereği yapılmalıdır. Hukuk AK Parti'nin değişmez ilkesidir, ilkesel duruşumuz budur. Kişilere bağlı hakaret tehdit olmaması gerekir."

Alaattin Çakıcı kimdir?

20 Ocak 1953 Trabzon Arsin doğumlu Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa’nın Nice şehrinde yakalandı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17,000 dolar çıktı.

Alaattin Çakıcı'nın aldığı cezalar

*Gazeteci Hıncal Uluç’u yaralamaya azmettirmek davasında üç yıl dört ay hapis cezası.

*On beş kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırı sebebiyle görüle davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan üç yıl dört ay, müessir fiile azmettirmekten de on dört yıl dokuz ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onadı ancak müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

*Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla alakalı olarak on yıl on ay cezaya çarptırıldı.

*Uludağ’da 1995 yılında eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi ardından, azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme tarafından Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü sebebi ile tahrik indirimi yapıldı ve Çakıcı'ya on dokuz yıl iki ay hapis cezası verildi.


*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle on ay hapis cezası verildi.

*Borsacı Adil Öngen'in kurşunlanmasıyla alakalı davada Çakıcı, yurt dışında Milli İstihbarat Teşkilatı kısa adı MİT adına çalıştığını ve hep devleti koruduğunu ama "piyon gibi" kullanıldığını iddia etti. Çakıcı, tüm demokratik devletlerin bile derin devletleri olduğunu ve olması gerektiğini savundu ve ekledi: "Ama bizdekilerin cılkı çıkmış" MİT’in eski Yurt Dışı İstihbarat Başkanı Nuri Gündeş, NTV kanalında derin devlet konusunun tartışıldığı canlı yayında Alaattin Çakıcı'dan bahsederken "Dinliyorsa yanaklarından öperim; eğer devlete bir hizmeti varsa..." şeklinde konuştu. Ardından Şişli Cumhuriyet Savcılığı, programda organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’dan bahseden Nuri Gündeş hakkında “suçluyu övmek” suçundan soruşturma başlattı.

*Güvenlik güçlerince yakalandıktan sonra Alaattin Çakıcı'ya ait olan çeşitli ses kayıtları ortaya çıktı. Bu bantların bazılarında dönemin devlet yetkilileri ile konuşması bulunuyordu. Çakıcı'ya ait olan ses kayıtlarından birinde; yakalanmak üzere Çakıcı'nın bulunduğu yerin, dönemin MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür tarafından belirlendiği ancak bundan haberdar olan dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener’in Çakıcı'ya bunu eniştesi aracılığı ile bildirdiğini ve yer değiştirmesi gerektiğini tembihlediğini vurguluyor. Eyüp Aşık-Çakıcı ses bandının ardından ortaya çıkan bir başka kasette de Alaattin Çakıcı, kendisine ‘‘Yer değiştirsin’’ diyen bakanın, DYP'li Meral Akşener olduğunu açıklıyor. Kasete göre, MİT Kontr Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Çakıcı'nın yerini belirliyor. Bunu duyan Akşener de, İzmit'ten tanıdığı Çakıcı'nın eniştesini arayarak mesajı kendisine iletiyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/374640/ak-partili-turan-alaattin-cakici-hakkinda-sorusturma-baslatildi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.