Sincan Belediyesinden akıllı belediyecilik hizmetleri

Sincan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün, Bilgi İşlem Müdürlüğü desteğiyle kullanıma sunduğu “E-Eksper” ve “E-İskan” uygulamaları kontrollü sosyal hayata destek veriyor.
Büşra Bayrak
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 17:42
Sincan Belediyesinden akıllı belediyecilik hizmetleri

Sincan Belediyesi, “2020 - 2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında www.sincan.bel.tr internet adresinden “E-Belediye Hizmetleri” altında kullanıma sunulan  “E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamaları sayesinde vatandaşlar işlemlerini belediyeye gitmeden yapabiliyor.  

E-İskan uygulaması

  Türkiye’de COVID-19 ile mücadelenin ikinci dönemi için belirlenen stratejide vatandaşların tedbirli bir hayat tarzına geçmeleri isteniyor.  “E-İskan” uygulamasıyla Sincan ilçe sınırları içerisinde bulunan yapıların yapı kullanma izin (iskan) belgelerinin mevcudiyetinin Sincan Belediyesi’ne gelmeden sorgulanması sağlanarak tedbirli hayat tarzının benimsenmesine destek olunuyor. Sorgulama yapmak için yapının mahalle, ada ve parsel bilgilerinin vatandaşlar tarafından sisteme girilmesi yeterli oluyor.

E-Eksper uygulaması

  Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından verilen gayrimenkul değerleme lisansına sahip firmaların kullanımına sunulan “E-Eksper” uygulaması kapsamında ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Arşiv Servisi bünyesinde bulunan yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, enerji kimlik belgesi, mimari proje vb. belgelere uzaktan erişim sağlanıyor. Pandemi döneminde toplamda 7000’e yakın başvuruya hizmet verilmiş olması firmaların uygulamaya olan ilgisini gösteriyor.

  Akıllı şehircilik uygulamaları ile verilen hizmetlere erişimi fiziksel sınırların dışına çıkaran İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, bir yandan vatandaşların hizmetlere uzaktan ve anında ulaşmasını sağlayarak Covid-19 salgınının önlenmesine yardımcı olurken, bir yandan da kontrollü sosyal hayata destek vererek kamu hizmetlerinin sürekliliğini sağlıyor. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/375134/sincan-belediyesinden-akilli-belediyecilik-hizmetleri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.