Reform çalışmaları 3 koldan başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomi ve yargıda reform sinyali vermesinin ardından yıl başı öncesi genel çerçeveyi belirlemek için 3 koldan çalışmalar başladı.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 19:47
Reform çalışmaları 3 koldan başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı, araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz." sözleriyle reform sinyali verdiği açıklamalarının ardından çalışmalar başladı.

Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve AK Parti, 3 koldan başlatılan çalışmalarla yılbaşı öncesi reformların genel çerçevesini belirlemek için kolları sıvadı.

CNN TÜRK'ten Kıvanç El'in aktardığı habere göre çalışmalar şöyle devam ediyor;

İhlal kararları üzerinde çalışılıyor

İlk ayak bakanlık. İki önemli konu çalışılıyor. AİHM kararları çerçevesinde verilen ihlal kararlarının analizi ve buradaki sıkıntıların tespiti ilk başlık. Diğer başlıksa hakim ve savcıların İnsan Hakları Eğitimi. Bu noktada "En iyi kanun da olsa uygulama önemli" vurgusu yapılıyor. Tutukluluk ile ilgili yeni kriterler de çalışma kapsamında.

Ekonomide yeni adımlar

Yargı ile ekonomi çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor. Çalışmaların ikinci önemli ayağı ise Cumhurbaşkanlığı'nda. Özellikle Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İcra ve İflas Hukuku başlıklarında aksaklık tespitleri yapılıyor. Ana hedef "Yatırım ortamının iyileştirilmesi için somut adım atmak" ve güven mesajı vermek. "Güven" kelimesi yatırımların da şifresi olarak görülüyor.

Arabuluculuk da yeniden ele alınacak

İhtisas mahkemelerinin yaygınlaştırılması da gündemde. Eş zamanlı olarak da hakimlerin uzmanlaştırılması. Yatırımcılar açısından yargının hızlı ve etkin işleyişinin önemine vurgu yapılıyor. Arabuluculuk da ele alınan bir başlık.

Ak Partili vekillerden toplantı

Çalışmaların 3. ayağı ise AK Parti. AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, bazı milletvekilleri ile "İnsan Hakları Politika Belgesi" toplantısı gerçekleştirdi. Çalışmalar hem MYK hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak.
http://www.ankaramasasi.com/haber/375303/reform-calismalari-3-koldan-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.