Antalya'da yangın faciası: Yaşlı çifti ölüm ayırdı

Antalya’da naylonla kaplanmış tahta kulübede çıkan yangında 92 ve 91 yaşlarındaki çift feci şekilde hayatını kaybetti.
IHA-20201120AW170233
|
20 Kasım 2020, Cuma - 00:52
Antalya'da yangın faciası: Yaşlı çifti ölüm ayırdı

Kemer ilçesi Gedelma Yaylası'nda orman deposunda görevliyken emekli olan Mehmet Duyan (92) ve eşi Ümmü Gülsüm Duyan'ın (91), Bölücekdibi mevkiindeki ormanlık alanda yaptıkları kulübede yangın çıktı. İddialara göre, Ümmü Gülsüm Duyan'ın evi ısıtmak için yaktığı sobadan çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Ümmü Gülsüm Duyan'ın çığlığını duyan komşuları eve gelerek alevlere müdahale etmeye çalıştı. Ancak bu sırada mutfak tüpü patladı. 

Yanarak hayatlarını kaybettiler

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın orman itfaiyesi ve Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Evde yapılan incelemede yaşlı çiftin yanarak hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Talihsiz çiftin tanınmaz hale gelen cenazeleri birbirlerine 5 metre uzaklıkta bulundu. Çiftin cenazeleri önce Kemer Devlet Hastanesi morguna, buradaki incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Antalya Bölge Başkanlığı morguna kaldırıldı.

Yangından kaçamadılar iddiası

Görgü tanıklarından Celal Karakaya, Ümmü Gülsüm Duyan'ın çığlığı üzerine eve geldiklerini, içeri girmeye çalıştıkları sırada tüp patlayınca kaçmak zorunda kaldıklarını söyledi. Bir diğer görgü tanığı Zafer Ay ise Mehmet Duyan’ın hareket edemediğini, eşinin ise çok az hareket edebildiğini belirtti. Çiftin 8 çocuk sahibi olduğu öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/375545/antalyada-yangin-faciasi-yasli-cifti-olum-ayirdi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.