Selahattin Demirtaş, Ankara Başsavcısı Kocaman’ı tehditten hakim karşısına çıktı

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik "tehdit" ve "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.
Büşra Bayrak
|
20 Kasım 2020, Cuma - 17:11
Selahattin Demirtaş, Ankara Başsavcısı Kocaman’ı tehditten hakim karşısına çıktı

 Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, sanık Selahattin Demirtaş ile tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu. Sanık ve müşteki Yüksel Kocaman'ın avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

“Hukuki haklarım yerine getirilene kadar savunma yapmayacağım”

Davada savunması sorulan Demirtaş, savunmasını bazı koşullar nedeniyle yapacak durumda olmadığını belirterek, “Çünkü Mart ayından beri pandemi tedbirleri kapsamında avukatlarımla görüşemiyorum. Şu anda yine karantina tedbirleri nedeniyle yanımda avukat yok. Bana hukuki açıdan yardım edecek avukatlarım yok. Bugün duruşmanın başlaması için SEGBİS odasına çıkıyorum. Hukuki haklarım yerine getirilene kadar esas hakkında savunma yapmayacağım” diye konuştu.

Demirtaş'ın ardından konuşan avukatlarından Aydın Erdoğan, Ceza Muhakemesi Kanunu'na (CMK) göre davada derhal beraat kararı verilebileceğini belirtti. Erdoğan, Demirtaş'ın savunma yapma zorunluluğunun bulunmadığını da söyledi.

Demirtaş'ın Kocaman'a yönelik sözlerinin, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davadaki savunması kapsamında olduğunu öne süren Erdoğan, tehdit içerikli olmadığını iddia etti.

Kocaman'ın avukatı Demirtaş'ın cezalandırılmasını istedi

Kocaman'ın avukatı Bertan Yavuz Erez ise davaya müdahillik talebinin kabulü ile Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki savunmasında, "Ben bunu kimsenin yanına bırakmam, hesap sorulacak." ifadesini kullanan Demirtaş'ın cezalandırılmasını istedi.

  Mahkeme heyeti, taraf avukatlarının beyanlarının alınması ve cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından ara kararını açıkladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Kocaman’ın davaya katılma talebini kabul eden mahkeme, pandemi koşulları nedeniyle de Demirtaş’ın bizzat duruşmaya gelme talebini reddetti. Demirtaş’ın davanın sonraki celsesine de SEGBİS ile katılmasına karar verildi. 

Dava, 5 Şubat 2021’e ertelendi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/376899/selahattin-demirtas-ankara-bassavcisi-kocamani-tehditten-hakim-karsisina-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.