Araştırmacı Yazar Tufan Gündüz, Musiki Muallim Mektebi’nin konuğu olacak

Mamak Belediyesi sosyal medya programı “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” bu hafta Tarih Profesörü, Araştırmacı Yazar Tufan Gündüz'ü konuk edecek.
Ankara Masası
|
20 Kasım 2020, Cuma - 20:24
Araştırmacı Yazar Tufan Gündüz, Musiki Muallim Mektebi’nin konuğu olacak

Mamak Belediyesi’nin sosyal medya programı “Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri” birbirinden kıymetli isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Şair, Yazar ve Sunucu Serdar Tuncer’in moderatörlüğünde Mamak Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak programın bu haftaki konuğu Tarih Profesörü, Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz olacak 

 #EvdeKal Türkiye diyerek yola çıkan programda izleyicileri; şiir, tarih ve edebiyat ile dolu bir sohbet bekliyor

Birbirinden ünlü isimlerin ağırlandığı Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri, 22 Kasım Pazar günü saat 22.00’da Mamak Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak izlenebilecek.

Tufan Gündüz kimdir?

Tufan Gündüz 11 Mayıs 1964 Kayseri doğumludur. Gündüz 1987 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünü bitirmiştir.

1996 yılında ‘Bozulus Türkmenleri 1540 – 1640’ adlı tez çalışmasıyla doktorasını tamamlamıştır. Gündüz ilk olarak 2006 yılında Doçent 2011 yılında da Profesör unvanını almıştır.  Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Tufan Gündüz makalelerinde Türkmenler hakkında birçok konuya değinmektedir. Gündüz Osmanlı Devleti ve Safeviler dönemindeki Türkmenler üzerinde araştırmalarını yoğunlaştırmıştır. Bununla birlikte birçok televizyon programında da yer almıştır.

Tufan Gündüz Anadolu’da Türkmen Aşiretleri, Oğuz Kağan Destanı, Dede Korkut Destanları gibi birçok kitabın yazarıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/377170/arastirmaci-yazar-tufan-gunduz-musiki-muallim-mektebinin-konugu-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.