Koronavirüste son veri: ''Altı ay bağışıklık kazanılıyor''

Oxford Üniversitesi tarafından, 12 bin 180 sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirilen bir araştırmada, İlk bulgulara göre koronavirüse yakalananların çoğunun en az altı ay bağışıklığa sahip olduğu ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
20 Kasım 2020, Cuma - 22:22
Koronavirüste son veri: ''Altı ay bağışıklık kazanılıyor''

İngiltere’de yayımlanan yeni bir araştırma, koronavirüse yakalanan kişilerden önemli bir kısmının en az altı ay boyunca bağışıklığa sahip olabileceğini ortaya koydu.

BBC Türkçe’den alınan habere göre; Oxford Üniversitesi ve İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi Oxford Üniversite Hastaneleri Vakfı Tröstü’nden araştırmacılar, geçmişte Covid-19 geçirmiş ve SARS-Cov-2 antikorlarına sahip sağlık çalışanlarının hiçbirinin tekrar Covid-19 semptomu göstermediğini bulguladı.


12 bin 180 sağlık

çalışanı üzerinde yapılan araştırmada antikor sahibi 1.246 sağlık çalışanının hiçbiri tekrar hastalık belirtisi göstermedi.

Oxford Üniversitesi Toplum Sağlığı Bölümü’nden Prof. David Eyre, “Bu çok iyi bir haber. Artık emin olabiliriz ki Covid-19 geçirenlerin en azından çoğu, en azından kısa vadede koronavirüse bağışıklık kazanıyor” dedi.

Araştırmacılar, bu bağışıklığın ne kadar daha süreceğini  anlamak için sağlık çalışanlarını gözlemeye devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/377297/koronaviruste-son-veri-alti-ay-bagisiklik-kazaniliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.