Trump'tan aşı şirketlerine suçlama

ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs şirketlerini gelişmeleri açıklamak için seçim sonuçlarını beklemekle suçladı.
Ankara Masası
|
20 Kasım 2020, Cuma - 23:42
Trump'tan aşı şirketlerine suçlama

ABD başkanlık seçimlerinde, Demokratların adayı Joe Biden’dan daha az oy alan Donald Trump, ilaç şirketlerini suçladı.

İlaç fiyatlarını düşürdüğü için ilaç firmalarının kendisini çok sevmediğini belirten Trump, koronavirüs aşını geliştiren şirketlerin seçim sürecinde karşı kampanya yürüttüklerini söyledi.

“Pfizer ve diğerleri aşı için bekledi”

Pfizer’in aşı çalışması sonuçlarını seçimden kısa süre sonra açıklamasına tepki gösteren Trump “Pfizer ve diğerleri aşı için bekledi. Ben başkan olmasaydım, 4 yıl daha bu şirketler aşı geliştiremezdi. Pfizer ve diğerleri aşı çalışmalarının sonucu için bekledi, bekledi , bekledi ve seçimlerden birkaç gün sonra açıklama yaptı."dedi.

Bilerek açıklamadılar

Aşı sonuçlarının ekim ayında açıklanacağı ancak ilaç fiyatlarında yaptığı indirim nedeniyle seçim sonuçlana kadar açıklanmadığı ifade etti.

Sahtekarlıkla suçladı

Joe Biden’ı bir kez daha sahtekarlıkla suçlayan Trump, "Böyle sahtekar oyunlar, bizi Amerikan halkı için doğru olanı yapmaktan alıkoyamaz. Her zaman Amerikan halkını ilk sıraya koyacağım." şeklinde konuştu.

Önemli bir gelişme

Basın toplantısında konuşan ABD Sağlık Bakanı Alex Azar da Trump'ın liderliğinde Kovid-19'a karşı önemli yol kat ettiklerinin altını çizerek, Pfizer ve Biontech'in aşı onayı için ABD Gıda ve İlaç Dairesine (FDA) başvurmasının önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/377383/trumptan-asi-sirketlerine-suclama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.