CHP'li Ünal Çeviköz'den S-400 çıkışı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP'nin liderlik edeceği hükümette S-400'lerin aktif hale getirilmemesinin gündemde olacağını belirtti.
Ankara Masası
|
22 Kasım 2020, Pazar - 09:26
CHP'li Ünal Çeviköz'den S-400 çıkışı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Amerikan Alman Marshall Fonu (GMF) adlı düşünce kuruluşunun düzenlediği panelde konuştu. Türkiye'nin dış politikasına ilişkin eleştiriler yapan Çevikgöz, CHP olarak bu noktada iktidardan farklı bir yaklaşıma sahip olduklarını söyledi. Türkiye’nin uluslararası alanda yalnızlaştığını söyleyen Çeviköz, Türkiye’nin bu yalnızlaşmadan kurtulmak için uluslararası topluma yeniden entegre olması gerektiğini kaydetti.

"S-400'ler aktif hale getirilmemeli"

S-400’lerin aktif hale getirilmemesi seçeneğinin muhtemelen hükümetin gündemine geleceğini, eğer gelmezse de “CHP’nin liderlik edeceği bir sonraki hükümetin gündemine kesinlikle geleceğini” söyleyen Çeviköz, bu olduğu takdirde Türkiye’nin F-35 uçaklarının ortak üretimi ve satışı programına tekrar dahil edilmesinin beklenmesi gerektiğini dile getirdi. 


Suriye'den çekilelim çağrısı

Çeviköz, Suriye'de demokratik dönüşümün sağlanması, Suriye güvenlik güçlerinin ülkelerinde güvenlik ve istikrarı sağlaması halinde Türk askerlerinin de çekilmesi gerektiğini, uluslararası toplumun gözünde orada "işgalci" gibi bir görümünün yaratılmamasının önemli olduğunu ekledi. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/379640/chpli-unal-cevikozden-s-400-cikisi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.