ABB Meclisi'nde borç gerginliği

Keçiören Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir'in belediyeye verilen borçlanma yetkilerini paylaştığı görsel Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gerginlik yarattı. Bazı meclis üyeleri Akdemir'e "Şov yapıyorsun" diye tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 16:08
ABB Meclisi'nde borç gerginliği
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 15. birleşim toplantısı Mansur Yavaş başkanlığında toplandı. Kürsüye çıkarak konuşma yapan Keçiören Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir, verilen borçlanma yetkileri üzerinden Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef aldı.

Meclis üyelerinden tepki: Şov yapıyorsunuz

Yavaş'ın 6 defa borçlanma yetkisi istediğini belirten Akdemir, tarihleri ve karar numaraları ile birlikte verilen borçlanma tutarlarını paylaştı. Bu sırada bazı meclis üyeleri "Kısa tutalım diyorsun şov yapıyorsun" diyerek Akdemir'e tepki gösterdi. Akdemir ise "Başkanım yanlış yere ateş ediyor fakındaysanız" diyerek karşılık verdi. 

"Mağdur edebiyatı yapıyorsunuz"

Toplam borçlanma tutarının 1 milyar 372 milyon olduğuna işaret eden Akdemir, 

"Buna rağmen 'Bana kredi vermiyor' diye bildiniz ve yanlış algıyı yaydınız sayın başkan. Bunu siyasi bir malzeme yaptınız. 'Siyaseten artık bu borçlanma konusunu kullanmak istemiyorum' dediniz. Tutanaklarda bu var. Sayın Başkan, belediyeyi yönetmek için hazırlıksız oluşunuzdan kaynaklanan plansızlığınıza mazeret olarak 'Ben çalışacağım ama çalıştırmıyorlar' diyerek mağdur edebiyatı yaparak Ankara halkını oyalıyorsunuz. Sayın başkan siz bu mecliste 8. aydaki toplantıda 'Elbette belediyeye hakim olmak, belediyeyi tanımak zaman alıyor' dediniz. Sayın Başkan özeleştiri olarak söylediğiniz bu sözünüzle belediyeyi nasıl kazanacağınızın planını yapmışsınız fakat belediyeyi nasıl yöneteceğinizin planını yapmamışsınız." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/382716/abb-meclisinde-borc-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.