ABB Meclisi'nde Mansur Yavaş - Murat Köse gerginliği

Keçiören Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir'in Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın üslubuna yönelik sözleri toplantı salonunda tansiyonu yükseltti. Mansur Yavaş ve Metin Akdemir arasındaki gerginliğe Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse de dahil oldu.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 16:45
ABB Meclisi'nde Mansur Yavaş - Murat Köse gerginliği
Keçiören Belediye Meclis Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Metin Akdemir, 
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 15. birleşim toplantısında yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yüklendi. 

"Her konuşmacının sözünü kesiyorsunuz"

Yavaş'ın üslubuna yönelik eleştiriler yapan Akdemir, "Siz kızacaksınız bağıracaksınız diye size eksiklerinizi söylemeyecek miyiz? Eleştiremeyecek miyiz? İnsanoğlu eleştirilemez değil ve maalesef insanoğlu hatırlatmaya ve uyarıya ihtiyacı olan tek varlıktır. Bu Meclis’te bulunan herkes eleştirilir. Eleştiri kültürüne sizler de biz de açık olmalıyız. Her konuşmacının sözünü kesiyorsunuz –benim bugün kesmediniz çok teşekkür ederim- sesinizi yükselttikten sonra bizleri azarladıktan sonra benim üslubum bu diyorsunuz. Bağırarak bizleri rencide ettiğiniz üslubunuzu meşru zemine çekemezsiniz." dedi.

"Beni sorgulamayın. 65 yaşındayım"

Bu sözler üzerine araya giren Yavaş, "Arkadaşlar bu konuşmalar hakarettir. Benim konuşma biçimimi sorgulayamazsınız. Bütçeyle ilgili istediğiniz kadar konuşun. Sonuna kadar bıraktık ama şöyle böyle yapıyorsun diye konuşamazsınız. Beni sorgulamayın. 65 yaşındayım. Beğenmezseniz konuşmazsınız. Lütfen kişiselleştirmeyin. Biz sizi azarlamıyoruz." ifadelerini kullandı.



Murat Köse devreye girdi

İki arasındaki gerginliğe Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse de dahil oldu. Mansur Yavaş ve Murat Köse arasındaki diyalog şu şekilde:

Murat Köse: Sayın Başkan lütfen hatibe müdahale etmeyin.


Mansur Yavaş: Metin Beyi siz mi koruyorsunuz Murat Bey

Murat Köse: Evet ben koruyorum

Mansur Yavaş: Kendisini koruyamıyor mu?

Murat Köse: Başkanım konuşurken lütfen karışmayın. Bütçe görüşmesinde her konu konuşulur. Sonrasında ne cevap verecekseniz verirsiniz

http://www.ankaramasasi.com/haber/383035/abb-meclisinde-mansur-yavas---murat-kose-gerginligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.