Asım Balcı isyan etti

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Karacaören'de bulunan pazar yeriyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin uygulamana tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 22:18
Asım Balcı isyan etti
Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Kasım Ayı 15. Birleşimi’nde Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında Karacaören'de yapılan pazar yerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlendiğini, daha sonra yürütmeyi durdurma kararıyla hizmete açıldığını ifade eden Balcı, duruma isyan etti.

Balcı, buraların ticari bir getirisi olmadığını, halka hizmet için yapıldığını ifade etti.



"Gece nüfusumuzla gündüz nüfusumuz çok farklı"  

Altındağ'ın daha çok hizmet almayı hak etiğini söyleyen Balcı "Altındağ sadece Altındağ'dan ibaret değildir. Bizim gece nüfusumuzla gündüz nüfusumuz çok farklı. 400 bin nüfusumuz var ama gündüz bizim sınırlarımızdan geçen, kullanan, gelen Ankara Kalesi'ne Hacı Bayram'a işte Tacettin'e Hamamönü'ne gelen insan sayısı çok fazla. Hastanelerimiz var, üniversite hastanelerimiz, Ankara Adliyesi bizde. Velhasılı kelam bizim çok daha fazla hizmeti hak ediyor olduğumuzu düşünüyorum. İmkanlar neticesinde bunun yapılacak olmaması gerektiğini de düşünüyorum." diye konuştu.


"Burada teessüflerimi sunuyorum"  

Pazar yeriyle ilgili alınan kararın oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla alınmasına tepki gösteren Balcı "Faaliyet raporunda da söyledim. Büyükşehir Belediyesi tarafından bırakın beraber yapmayı, yaptığımız işlere engel olunması tarafına gidildi.  Burada da dile getirdim. Karacaören'de yapmış olduğumuz bir pazar yeri vardı. Burayı TOKİ ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde hizmete soktuk. Büyükşehir geldi orayı mühürledi. Sonra yürütmeyi durdurma aldık. İşleri yürüttük  hizmete açıldı. Bayramda insanlar orada kurbanını kesti. İçine basket potası koyduk, kapalı bir alan çocuklar orada basket oynuyor, araç otoparkı var. Haftada bir pazar yeri olarak kullanılıyor. Gerçekten de insanlara hizmet eden, belediyenin bir kuruş kazancı yok. Ama insanlara hizmet için yapmış olduğumuz bir çalışma. Maalesef biz bu Meclis çatısı altında o zamanda ifade ettim, Çankaya, Yenimahalle pazar yerleri tahsis ettik, hem de oy birliğiyle tahsis ettik. Üzüntü verici olay şu ki biz daha sonra buraya önergeyi de getirdik. Bu alanların yeniden Altındağ Belediyesi'ne tahsisiyle ilgili oy çokluğuyla kabul ettik. Ama ne hikmetse neden buradaki arkadaşlar oy birliğiyle evet demedi onu da burada
teessüflerimi sunuyorum. Çünkü Çankaya ve Yenimahalle'ye aynı tarzdaki pazar yerlerini oy birliğiyle kabul ettik. Yarın başka bir belediye getirse onu da oy birliğiyle kabul ederiz. Çünkü pazar yeri bura ticari bir alan yok. Kaldı ki 2012'den beri hizmette olan gençlik merkezini mühürlemeye kalktı belediye, bunu da anlamak mümkün değil." dedi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/383742/asim-balci-isyan-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.