DSÖ'den umutlandıran açıklama

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Aşı denemelerinden gelen son olumlu haberlerle, bu uzun ve karanlık tünelin sonundaki ışık daha da parlaklaşıyor" dedi.
Ankara Masası
|
23 Kasım 2020, Pazartesi - 23:52
DSÖ'den umutlandıran açıklama

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle haftalık basın toplantısında konuştu.

Adhanom Ghebreyesus, koronavirüs aşılarıyla ilgili gelişmelerden memnuniyet duyduğunu belirtirken, aşının hızlı ve adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.

"Işık daha da parlaklaşıyor"

Şimdiye kadar yaşanmış salgınlara bu kadar hızlı müdahale edilip aşı geliştirilemediğini ifade eden Ghebreyesus, "Aşı denemelerinden gelen son olumlu haberlerle, bu uzun ve karanlık kanalın (tünelin) sonundaki ışık daha da parlaklaşıyor. Şu anda, denenmiş ve test edilmiş diğer halk sağlığı önlemleriyle aşıların salgını sona erdirmeye yardımcı olacağına dair gerçek bir umut var." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni standart oluştu"

Bilim insanlarının aşı geliştirme konusunda yeni bir standarda ulaştığını aktaran Ghebreyesus, "Uluslararası toplum da şimdi (aşı için) yeni erişim standardı belirlemek zorunda." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/383813/dsoden-umutlandiran-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.