Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Ankara Masası
|
03 Temmuz 2020, Cuma - 15:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik hakkımıza saldırı anlamını taşımaktadır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişli'deki Levent Camii Temel Atma Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde Ayasofya tartışmaları vardı.

"Kimsenin bizim ibadethanemize karışmaya hak ve salahiyeti yoktur." diyen Erdoğan, "Türkiye her dinden, her inançtan, her meşrepten vatandaşına ibadet imkanı sunan bir ülkedir. Belki de bunu şu anda ekranları başında izleyen vatandaşlarım ilk defa duyacak. Halihazırda ülkemizde sayıları 435'i bulan kilise, sinagog, havra ibadete açıktır. Hatta ülkemizde Balat'taki Demir Kilise örneğinde olduğu gibi restorasyonla ayağa kaldırılan yeni kiliselere dahi biz destek verdik, bizzat devletin cebi hümayunundan bunları yaptık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Böyle bir ülkeyi ibadethaneler üzerinden eleştirmeye çalışmak hakikatlere sırt dönmek demektir. Ülkemize Ayasofya konusunda yöneltilen ithamlar, doğrudan egemenlik haklarımıza saldırı anlamını taşımaktadır. Halbuki dünyanın dört bir yanında camilerin ve diğer dinlere mensup insanların ibadethanelerinin saldırıya uğradığı bir dönemden geçiyoruz. Milyonlarca insan sadece dini inançlarından dolayı hayatlarına kastedilmesine dahil her türü baskıya maruz kalıyor. Asıl bakılması, üzerinde durulması, tedbir alınması gereken yer işte burasıdır. Biz ülkemizdeki hakim inanç grubu olan Müslümanların da diğer dinlere mensup olanların da hakkını, hukukunu korumaya devam edeceğiz. İnşa ettiğimiz yeni camileri, aynı zamanda insanlığın ortak medeniyetine yaptığımız katkılar olarak görüyoruz. "

Cumhurbaşkanı, Levent'teki camiye "Barbaros Hayrettin Paşa" adını verdiklerini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/38431/cumhurbaskani-erdogandan-ayasofya-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.