Bülent Arınç istifa etti

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden ayrıldığını açıkladı.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2020, Salı - 15:51
Bülent Arınç istifa etti
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'ya yönelik açıklamaları ardından tepki toplayan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, görevini bıraktığını açıkladı. 

Arınç, 22. Dönem TBMM Başkanı titri ile sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım" ifadelerini kullandı. Arınç, doğru söz ve vicdan için bedel ödemekten vazgeçmeyeceğini ekledi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Arınç'ın istifasını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyeliği görevinden ayrılma talebini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Twitter hesabından, "Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı YİK Üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, Sayın Arınç'ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." paylaşımında bulunuldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/385102/bulent-arinc-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.