Afganistan'da ''Metamfetamin alarmı''

Afganistan’da, uyarıcı özelliğe sahip ve halüsinasyonlara sebep olan çok tehlikeli Metamfetamin, eroinden sonra üretimi hızla artan uyuşturucu madde, özellikle evsiz erkekler tarafından kullanılıyor.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2020, Salı - 17:01
Afganistan'da ''Metamfetamin alarmı''

Metamfetamin tehlikeli bir uyuşturucu türü ve halüsinasyonlara sebep oluyor. Afganistan'ın başkenti Kabil'de, köprünün altında yığınla çöp ve akan pis suyun arasında, uyuşturucu bağımlısı, evsiz erkekler yaşıyor.

BBC’nin özel haberine göre, 48 yaşındaki Khudadad, "Bu insana göre bir yer değil, köpeğe göre bile değil" diyor.

Khudadad son beş senedir hem eroin hem de "kristal meth" diye bilinen metamfetamin bağımlısı. Eroin Kabil'de uzun süredir görülen bir sorun fakat şimdi birçok kişi metamfetimin adı verilen, daha ucuz ve aynı derecede tehlikeli bir uyuşturucuya yöneldi.

Khudadad "İlk başladığımda meth pek görülmüyordu ama son bir kaç yılda giderek daha çok sayıda kişi almaya başladı" şeklinde anlatıyor.

Yeni yayımlanan bir raporda Afganistan'ın önemli bir küresel metamfetamin üreticisi olduğu uyarısı yapıldı. Ülkenin haşhaş tarlaları zaten dünyadaki eroinin başlıca kaynağı ve şimdi Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı Gözlem Merkezi'nin (EMCDDA) hazırladığı raporda, kristal meth de denilen bu zararlı maddenin nihayetinde büyük bir endüstriye dönüşebileceği uyarısında bulunuluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/385265/afganistanda-metamfetamin-alarmi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.