Ömer Çelik: Doğru olmadığı mutabakatı var

AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sözcü Ömer Çelik "Arınç'ın görüşlerinin doğru olmadığı mutabakatı var" diye konuştu.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2020, Salı - 18:35
Ömer Çelik: Doğru olmadığı mutabakatı var
Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik MYK toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği'nden istifa eden Bülent Arınç'la ilgili açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkındaki sözlerinin AK Parti cephesinde hoş karşılanmadığını ifade eden Çelik " Evet, kendileri istifalarını sundular, Cumhurbaşkanımız da bunu kabul ettiler. MYK'mız kamuoyunda çok öne çıkan Arınç'ın görüşlerinin doğru olmadığı mutabakatı var" dedi.




"Ülkemiz için de faydalı olacağını değerlendiriyoruz"

Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Dış Politika Başdanışmanı Ünal Çeviköz'ün, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'a yaptığı "Türkiye'deki demokratikleşme hareketlerini destekleyin'' çağrısına da tepki gösterdi.

Çelik "Başkalarından demokrasi talep etmeden önce nasıl demokrat olunur konusunda bir özeleştiri içine girmelerinin kendi partileri için de ülkemiz için de faydalı olacağını değerlendiriyoruz. ''CHP'li Çeviköz'ün sözleri siyasi bilinçten yoksun sözlerdir. Demokrasinin ithaliyle ilgili bir yaklaşımdan söz ediliyor. ABD'ye ''PKK/PYD'ye verilen silahları topla'' denmeliydi. Karşı tarafa taviz veren bir yaklaşım ortaya koydular. Ana muhalefet, Rum partileriyle yarışan bir dil kullanıyor. Kendi ülkesini şikayet edip demokrasi talebinde bulunuyor. Keşke bu sözleri düzeltselerdi. Başkalarından demokrasi talep etmeden önce nasıl demokrat olunur konusunda bir özeleştiri içine girmelerinin kendi partileri için de ülkemiz için de faydalı olacağını değerlendiriyoruz. " diye konuştu.

"Aramalar hukukdışı, korsan aramalardır"

Türk gemisinde yapılan hukuksuz aramayla ilgili de konuşan Çelik "Alman savaş gemisi tarafından gemimize çıkılarak yapılan aramayı şiddetle protesto ediyoruz. Hiçbir nezaket göstermedi. Bu aramalar hukukdışı, korsan aramalardır. Türk askeri Karabağ'da askeri gözlem gücü olarak görev alacak." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/385431/omer-celik-dogru-olmadigi-mutabakati-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.