Koronavirüsün en sevdiği ortam!

Prof. Dr. Sıla Akhan, koronavirüsün en çok aile ortamında yayıldığını belirtirken "Grip olur, hafif bir kas ağrısı olabilir, sırt ağrısı olabilir, böyle çok da rahatsız etmeyen bir şekilde başlıyor hastalık. O aşamada test yaptırıp hemen kendimizi izole etmemiz lazım." dedi.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2020, Salı - 20:07
Koronavirüsün en sevdiği ortam!
Kocaeli Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan, Habertürk'te Serap Belet'in sorularını yanıtladı.

Serap Belet'in "Gelen hikayelere baktığınızda en çok bulaşma şekli nasıl?" sorusuna 
Prof. Dr. Sıla Akhan 'aile içi' olarak cevap verdi.


"Hep ev içi ortamdan aldıklarını görüyoruz"

Sağlık çalışanlarının bile en çok aile içinde enfekte olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan "En çok aile içi bulaşa rastlıyoruz. Sağlık çalışanlarında da bulaş çok oluyor ama sağlık çalışanlarının hep ev içi ortamdan aldıklarını görüyoruz. Hastaneden değil de daha çok kendi içlerindeki aile içindeki yakın temaslardan aldıklarını görüyoruz.  Çok normal zaten. En çok zamanı aile içinde geçiriyorlar. Evdeki herhangi birisi enfekte ise bunun anlaşılana kadar test yapılana kadar bulaştırmış oluyorlar." diye konuştu.

"Hemen kendimizi izole etmemiz lazım"  

En ufak sıkıntılarda dahi test yapılması önerisinde bulunan Akhan "Aslında buradaki en önemli problemlerden biri bu. Çünkü şuanda bulaş çok yükseldi. Bunu geçiren kişiler ilk başta hafif bir grip olduğunu, bu enfeksiyonu geçirdiğini düşünüp yavaş davranıp virüsü dolaştırmış oluyorlar. Şimdi herhangi bir grip olur, hafif bir kas ağrısı olabilir, sırt ağrısı olabilir, böyle çok da rahatsız etmeyen bir şekilde başlıyor hastalık. O aşamada test yaptırıp hemen kendimizi izole etmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
http://www.ankaramasasi.com/haber/385850/koronavirusun-en-sevdigi-ortam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.