Murat Ilıkan'dan Mansur Yavaş yönetimine eleştiri

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, ABB yönetiminin pandemi sürecini bahane ettiğini ifade ederken "Size göre Ankara’nın yatırıma mı ihtiyacı yok mu? Bize göre var." diye konuştu.
Ankara Masası
|
24 Kasım 2020, Salı - 21:36
Murat Ilıkan'dan Mansur Yavaş yönetimine eleştiri

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, kasım ayı toplantısında Mansur Yavaş yönetimini rakamlarla eleştirdi.

Pandemi sürecini bahane olarak gösterilerek yatırım yapılmadığını ifade eden Ilıkan şunları söyledi;

“Engel değildi bu pandemi süreci”

Yatırımların bütçe içindeki payı 2019 yılında yüzde 46, 2019 yılında 25, 2020 yılında ise ilk 6 ayında yüzde 17 olarak gerçekleşmiş. Pandemi sürecinin 2020 yılı üzerindeki baskısını elbette kabul ediyoruz. Elbetteki bu sürece etkisi vardır. Bu pandemi sadece Ankara’da yok. Aynı 6 aylık dönem  içerisinde Konya Büyükşehir Belediyesi yatırımları yüzde 34, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ndeki yatırımlarının içindeki oranı yüzde 32, İzmir Belediyesi’nin 42. Bakın üç ayrı partinin yönettiği üç ayrı şehirden örnek veriyorum size. Buralarda pandemi yok muydu? Wuhan’dan çıktı, oralara geldi pandemi burada mı buldu bizi. Orada da insanların sağlığı tehlikede değil miydi? Demek ki yatırım yapmak isteyen için, çalışmak isteyen için, iş yapan için, kadrosu hazır nitelikli kadrolarla çalışan için yatırıma engel değildi bu pandemi süreci.  Ya da soruyu tersten soruyum: Size göre Ankara’nın yatırıma mı ihtiyacı yok mu? Bize göre var.

“Ortalamayı biz düşüyoruz”

Tüm büyükşehirlerin konsolide edilmiş bütçe istatistikleri içerisinde de yatırım payları 2020’nin ilk 6 ayında yüzde 26. Ortalama yüzde 26 büyükşehirlerde. Bizim 17. Bu ortalamayı biz düşüyoruz ABB olarak.

“Ankara en başarısız belediyelerden biri”

Medya üzerinden çok başarılı, en başarılı, pek başarılı servis ettiğimiz biz sözümüzü daha tuttuk diyorsunuz ya, Mansur Yavaş bir sözünü daha tuttu diye, kime verildi bu söz ama Ankara yatırım anlamında en başarısız belediyelerden biri olarak ortada duruyor gün gibi.

“Büyüklüğümüze yakışır işler yapalım”

900 metre bisiklet yolu açtığınız gün sanki tekerliği Sümerliler değil de siz bulmuşunuz gibi yaygara kopardınız. Önü yok arkası yok 900 metre. Bursa’nın Osmangazi Belediyesi 20 km bisiklet yolu yapmış. Bütçesine bakın 900 milyon.. Sizin  fen işlerinizin bütçesi bunun 2-3 katı. Gaziantep Şahinbey Belediyesi de 24 km yapmış. Onun bütçesine bakın o da 900 milyon. Büyüklüğümüze yakışır işler yapalım.

“10 katı 20 katı yapması lazım ki bizde takdir edelim”

Pandemi döneminde 110 bi ton asfalt serimi yapıldı diye haberler yaptırıldı manşet manşet. Çorum Belediyesi 65 Bin ton sermiş. Belediyenin onun 10 katı 20 katı yapması lazım ki bizde takdir edelim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/386082/murat-ilikandan-mansur-yavas-yonetimine-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.