Başkentte “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” için farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi.
Büşra Bayrak
|
25 Kasım 2020, Çarşamba - 13:56
Başkentte “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Dayanışma Günü” dolayısıyla etkinlik düzenlendi

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” etkinlikleri Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi tarafından Çankaya Belediye Başkanlığı önünde gerçekleştirildi.

Önceki senelerde söyleşi ve konserler ile ve geniş katılımla düzenlenen etkinlik bu yıl pandemi nedeniyle açık havada yapıldı. Başta şiddet olmak üzere kadına yönelik sorunlara ilişkin toplumda farkındalık oluşturmayı  amaçlayan etkinlik kapsamında belediyeler stant kurdu.

Büyükşehir'den turuncu maske

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler’e bağlı UNESCO tarafından tüm dünyada farkındalık için belirlenen turuncu renkte maske dağıttı. Çankaya Belediyesi ise kurduğu stantta kadın bülteni ve turuncu renkte yalnız değilsin rozeti dağıttı.

Belediyeler aynı zamanda tüm kadınlara kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici broşürler dağıttı.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/387674/baskentte-kadina-yonelik-siddete-karsi-dayanisma-gunu-dolayisiyla-etkinlik-duzenlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.