Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'öğretmenler' tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere yönelik sözlerine tepki göstererek "Yargıcından askerine, polisinden esnafına, işçisinden din görevlilerine kadar kendine tabi olmayan herkese hakaret etmeyi siyaset sanan bu sefil zihniyet, ülkenin utanç kaynağı haline gelmiştir." dedi.
Ankara Masası
|
25 Kasım 2020, Çarşamba - 15:16
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'öğretmenler' tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenlere yönelik sözlerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert tepki gösterdi.
 
"Söz üstüne söz koyarak, polemik üstüne polemik yaparak, doğru-yanlış ayrımı gözetmeden ağzınıza geleni söyleyerek belki kendinizi tatmin edebilirsiniz ama millete hiçbir faydanız olmaz." diyen Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Faşizmin en sefil örneklerinden birini sergiledi"

"Türkiye’nin şu kritik dönemde en büyük ihtiyacı, yerli, milli, ilkeli, vicdanlı, ahlaklı, üretken, analitik siyaset ve bu şekilde hareket eden siyasetçilerdir. Cumhur İttifakı olarak, AK Parti olarak işte bu anlayışla 2023’e giden yolda yürümeyi sürdüreceğiz. Karşımızda ise hala kendisi gibi düşünmeyen herkese hakareti siyaset sanan tek parti faşizmi artıkları ve onların peşinden gitmeyi kendilerine yedirenler var. CHP’nin başındaki zat ‘hala bu iktidarın peşinde giden öğretmen varsa ben ona öğretmem demem’ diyerek, faşizmin en sefil örneklerinden birini, hem de Öğretmenler Günü'nde tekrar sergilemiştir. Haddini bil. Bir taraftan 'biz başöğretmenin kurduğu partiyiz' diyeceksin, öbür taraftan kalkıp öğretmenlere saygısızlık yapacaksın. Bay Kemal şunu bil: Biz, 'bana bir harf öğretinin kölesiyim' diyen bir kültürün, medeniyetin mensuplarıyız. Sen öğretmenlerimize saygısızlık yapsan da hakaret etsen de öğretmenler başımızın tacıdır. Yargıcından askerine, polisinden esnafına, işçisinden din görevlilerine kadar kendine tabi olmayan herkese hakaret etmeyi siyaset sanan bu sefil zihniyet, ülkenin utanç kaynağı haline gelmiştir. Kendisinden beklentimiz, önüne gelene hakaret etmeyi bırakarak belediyelerinde artık gizlenemez, saklanamaz hale gelen rüşvet ve yolsuzluk salgını hakkında neler düşündüğünü söylemesidir. Daha dün Menemen Belediyesinde, başkan dahil 11 kişi tutuklandı, rezillik diz boyunu geçtikten sonra aldıkları bir disiplin kararı dışında bu zattan tık yok. Bu zatın sergilediği son faşist hezeyanı öğretmenlerimizin takdirine bırakıyoruz. Bizim için her öğretmen, hangi siyasi partiye oy verirse versin değerlidir, hürmete layıktır, şükrana layıktır. Hepsinin de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü tekrar tebrik ediyorum."

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/387943/cumhurbaskani-erdogandan-kilicdarogluna-ogretmenler-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.