Koronavirüs mutasyona uğradı, artık durdurulamayacak

New York Times gazetesinde yayınlanan habere göre, koronavirüs mutasyona uğradı ve insandan insana geçmesi daha da kolaylaştı. Gazete, Covid-19’un 614G ismi verilen mutasyonun çok daha hızlı yayılacağını iddia etti.
Ankara Masası
|
25 Kasım 2020, Çarşamba - 16:57
Koronavirüs mutasyona uğradı, artık durdurulamayacak

Amerikan New York Times gazetesi, yeni tip koronavirüste vücut bulan "614G" isimli mutasyonun, virüsün insandan insana çok daha kolay yayılmasını sağladığını bildirdi. Habere göre araştırmacılar, bu mutasyonun koronavirüsün pandemiye dönüşmesini sağlayan mutasyon olduğu kanısındalar.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsün, çok daha hızlı yayılması araştırmacıları harekete geçirdi.

Bu durumu inceleyen bilim insanları, "614G" isimli mutasyonun, virüsü olumsuz derecede etkilediği ve insandan insana çok daha kolay yayılmasını sağladığı sonucuna vardı.

Kovid-19, daha önce defalarca mutasyona uğramış fakat bu salgının seyrini değiştirmemişti.


"614G’’ Mutasyonu

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre araştırmacılar; "614G" isimli mutasyonun geçtiğimiz Ocak ayında Çin'in doğu kesiminde meydana geldiği, oradan ABD'ye ve Avrupa'ya daha sonra da dünyaya yayıldığı sonucuna vardı.

Pandemiye Dönüşen Mutasyon

Arizona'daki Translational Genomics Research Institute'te genetik bilimci David Engelthaler, bu mutasyonun Kovid-19'un pandemiye dönüşmesini sağlayan mutasyon olduğunu açıkladı. Bununla birlikte araştırmacılar, "614G" isimli mutasyonun, Wuhan'da ortaya çıkan orijinal Kovid-19'dan daha farklı ve çok çok daha bulaşıcı olduğunun altını çiziyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/388172/koronavirus-mutasyona-ugradi-artik-durdurulamayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.