Etimesgut Belediyesi bin çocuğa kışlık kıyafet desteği sağladı.

Etimesgut Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklar üşümesin diye mont, bot, eşofman, atkı, bere ve eldiven gibi kışlık kıyafet desteği sağlıyor.
Zeliha Demirci
|
25 Kasım 2020, Çarşamba - 18:10
Etimesgut Belediyesi bin çocuğa kışlık kıyafet desteği sağladı.

Etimesgut Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara kışlık kıyafet desteği sağlıyor. Şefkateli Çarşısı’na gelen çocuklar mont, bot, kışlık eşofman, atkı, bere ve eldivenden oluşan kışlık kıyafetlerden beğendiklerini deneyerek alıyor.

Pandemi nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için randevu sistemiyle hizmet verilirken, temizlik maske ve mesafe kurallarına dikkat ediliyor. Aileler kendilerine verilen saatte çarşıya geliyor, görevlilerin eşliğinde çocuklarını giydiriyorlar.

“Bizim ulaşamadığımız ihtiyaç sahiplerini lütfen bize bildiriniz”

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, yıl boyunca devam eden sosyal yardımların kış aylarıyla birlikte devam ettiğini hatırlatarak, “Bin çocuğumuza daha kışlık kıyafet yardımı yapıyoruz. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından ilgili resmi kurumlarla birlikte yapılan araştırma ve değerlendirme sonucunda tespit edilen gerçek ihtiyaç sahiplerimiz bu hizmetimizden yararlanıyor. Bu vesileyle muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluş temsilcilerimize, duyarlı vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; ‘Bizim ulaşamadığımız ihtiyaç sahiplerini lütfen bize bildiriniz. Biz gerekli araştırmayı yaptıktan sonra o ailelerimize ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal desteği sağlayalım. Yemek ihtiyacı varsa aşevimizden, giyim ihtiyacı varsa Şefkateli çarşımızdan, ekmek ihtiyacı varsa halk ekmek fabrikamızdan yararlandıralım. Yaşlı, hasta ve kişisel bakımını yapamıyorsa kişisel bakım ve temizliklerini yapalım. Çölyak hastasıysa glütensiz gıda desteği sağlayalım.’ Bu konuda herkese önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir.” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/388323/etimesgut-belediyesi-bin-cocuga-kislik-kiyafet-destegi-sagladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.