Murat Karayılan: CHP ile hemfikiriz

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, İsrail merkezli gazeteye yaptığı açıklamada, AK Parti-MHP ittifakına karşı olduklarını söyledi.
Ankara Masası
|
27 Kasım 2020, Cuma - 11:00
Murat Karayılan: CHP ile hemfikiriz

Terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan, İsrail'in aşırı sağcı gazetesi Jerusalem Post'a konuştu.

Hadeel Oueis ve Jonathan Spyer imzasıyla yayınlanan röportajda Karayılan, Türkiye'nin son dönemde yürüttüğü terörle mücadele operasyonlarından ABD ile ilişkilere kadar bir çok konuya değindi.

Haberde Türkiye'ye ait silahlı insansız hava araçlarının son zamanlarda PKK'ya ağır fatura ödettiği belirtilerek, Karayılan'ın çevresindeki örgütün sözde birkaç komutanın öldürüldüğüne dikkati çekildi.

Röportajda AK Parti'nin "Atatürk ilkeleri yerine İttihat ve Terakki Cemiyeti'ni takip ettiğini" savunan Karayılan, Osmanlıcı olduğunu söylediği İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin "Ermenilere, Yunanlılara, Süryanilere ve tüm Hristiyanlara karşı soykırım yaptığını" öne sürdü.

AK Parti ile MHP ittifakının "Amerika, Batı ve laiklik karşıtı olduğunu" savunan Karayılan, bu iki partinin "yeni Osmanlıcı bir yaklaşımı hayata geçirerek Türkiye'yi İslamlaştırmaya çalıştırdığı ve bu durumun Kürtler, Yunanlılar ve Süryaniler için gerçek bir tehdit olduğu" iddiasında bulundu.

"Atatürk'ün ideallerine katılmamanıza rağmen, Atatürk'ün vizyonuna daha fazla bağlı olan CHP gibi partilere şimdi daha mı yakınsınız?" sorusuna Karayılan, şu cevabı verdi:

"CHP, konu Kürt meselesine gelince AK Parti ile aynı düşünüyor ancak AK Parti-MHP (Cumhur İttifakı) ittifakına karşı oldukları için diğer meselelerde biz CHP ile aynı düşünüyoruz. Bununla birlikte Kürt meselesine gelince CHP'nin de onlardan (AK Parti ve MHP) farkı yok."

(AA)
http://www.ankaramasasi.com/haber/393431/murat-karayilan-chp-ile-hemfikiriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.