Kılıçdaroğlu'dan Borsa İstanbul tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Borsa İstanbul’un yüzde 10’luk payının Katar'a devredilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Her şey satılıyor, yarın öbür gün 'Sarayın yarısını sattık Katarlılara' denirse kimse şaşırmasın"​ dedi.
aa:text:20201127:23047200
|
27 Kasım 2020, Cuma - 11:37
Kılıçdaroğlu'dan Borsa İstanbul tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Katar'la yapılan anlaşmalara ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikasının Katarlılara satılmadığını, "bedava verildiğini" ileri sürerek, Borsa İstanbul'un yüzde 10 hissesinin satışına da tepki gösterdi.

"Her şey satılıyor, yarın öbür gün 'Sarayın yarısını sattık Katarlılara' denirse kimse şaşırmasın"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Hükümet arzu ettiği geliri, vergiyi toplayamıyor. Satacaklarını sattı, şimdi elde avuçta ne varsa satıp günü gün etmeye çalışıyor. Şimdi Borsa'nın yüzde 10'unu Katarlılara satıyorlar. Kaça sattılar? Niye bilmiyoruz? Tank Palet Fabrikası'nın sözleşmesini biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Ben söylüyorum, sıfır. Hiç para alınmadı. Yatırım yapacaklardı, ne kadar yatırım yaptılar? Hiç kimse bilmiyor. Tank yapılacaktı, yapıldı mı? Hiçbir şey yok. Bunun benzerini ekim ayında yaşadık. Futbol kulüplerinin naklen yayın gelirleri var 500 milyon dolar. Katar firması 'Dolar yükseldi, ben 500 milyon doları ödemiyorum' dedi. Sözleşme var, hukuken ödemesi lazım. 90 milyon dolara indirdiler, dolar kurunu sabitlediler, 5,80 üzerinden. Kasabın, kahvecinin borcunu indirdiler mi? Ne oluyor bu Katar aşkı? Bir kalemde 90 milyon dolar indirdiler. Bari 9 lira indir. Her şey satılıyor, yarın öbür gün 'Sarayın yarısını sattık Katarlılara' denirse kimse şaşırmasın. Türkiye Varlık Fonu'nu niye kurdular, 'kime neyi, nasıl satarız' Bunun arayışı içerisindeler.

"Memleketin satılmadık yerini bırakmadınız"

Niye borsanızı satıyorsunuz. Katar gelsin borsadan hisse senedi alsın. Hangi gerekçe ile satıyorum. Bir de bunlar milliyetçi geçiniyorlar. Memleketin satılmadık yerini bırakmadınız. Ne milliyetçiliği Allah aşkına, her şeyi sattılar. Ülkeyi pazara döndürdüler, yabancı sermayeye pazar haline getirdiler. Her şeyi satıyorsunuz, satılmadık fabrika, arazi, banka, sigorta, saraylar kalmadı. Nereye kadar gidecek. Kimin malını satıyorsunuz?"

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/393537/kilicdarogludan-borsa-istanbul-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.