Kahramankazan ‘dan Koronavirüse karşı psikolojik destek hizmeti

Ankara Masası
|
06 Nisan 2020, Pazartesi - 12:27
Kahramankazan ‘dan Koronavirüse karşı psikolojik destek hizmeti

Kahramankazan Belediyesi, Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında evlerinden çıkmayan vatandaşların kaygı düzeylerini dengelemek, bilgi kirliliğinden kaynaklanan endişelerini gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla Psikolojik Destek ve Danışma Hattı kurdu.

Kahramankazan Belediyesi, Koronavirüsle mücadele kapsamında başlattığı seferberliği, yeni önlemler alarak sürdürüyor. Belediye bu kapsamda çağrılara uyarak süreci evlerinde geçiren vatandaşların ihtiyaç duymaları halinde telefonla arayabilecekleri Psikolojik Destek ve Danışma Hattı kurdu.

Belediyenin uzman psikologları, hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında Psikolojik Destek ve Danışma Hattından destek verecek. Vatandaşlar pandemi sonucu oluşan sendromlar, sosyal izolasyon ve stres kaynaklı sorunlarla ilgili destek alabilecekler. Bu hizmetle vatandaşların kaygı düzeylerini dengelemek, bilgi kirliliğinden kaynaklanan endişelerini gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Evlerinde olan vatandaşlarımıza ihtiyaç duymaları halinde online psikolojik destek hizmeti sunmak için bu hattı hayata geçirdik. Hattı arayan vatandaşlarımıza psikolog arkadaşlarımız yardım ediyor. Psikologlarımız size bir telefon kadar yakın” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/3942/kahramankazan-dan-koronaviruse-karsi-psikolojik-destek-hizmeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.