HAK-İŞ 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvuru yağdı

Sinema ve sanat dünyası Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması Ödül töreninde buluşuyor. Ulusal ve uluslararası kategoride 11 dalda toplam 22 ödül verecek yarışmaya 120 ülkeden başvuru yapıldı.
Zeliha Demirci
|
27 Kasım 2020, Cuma - 14:23
HAK-İŞ 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’na başvuru yağdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla yapılan HAK-İŞ 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nın bu yıl 9.cusu gerçekleştiriliyor. HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kültür Sanat Komitesi tarafından düzenlenen Emek temalı Kısa Film Yarışmasına ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla Kültür Sanat Komitemiz tarafından yürütülen HAK-İŞ Uluslararası Kısa Film Yarışmamızın bu yıl dokuzuncusunu başarıyla tamamladık. Yarışmamızın dünya genelinde bir marka olduğunu ve yoğun bir ilgiyle karşılandığını görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

120 ülkeden 4 bin 217 film başvurdu

Başvuruların 15 Eylül itibariyle sona eren yarışmaya 120 ülkeden başvuru olduğunu belirten Mahmut Arslan, “4.217 film ile katılım oldu. Hindistan, 409 film başvurusu ile ilk sırada yer aldı. İran 369 film başvurusu ile ikinci sırada yer alırken, Türkiye 219 film başvurusu ile ilk üçe girdi. Hindistan, İran ve Türkiye’yi Amerika, Brezilya, İtalya, Fransa, İspanya, Rusya ve İngiltere izledi. Yarışmamıza, Amerika’dan 181, Brezilya’dan 146, İtalya’dan 142, Fransa’dan 131, İspanya’dan 121, Rusya’dan 118 ve İngiltere’den 104 film ile katılım oldu. Yarışmamıza, Kanada, Arjantin, Meksika, Mısır, Çin, Almanya, Polonya, Ukrayna, Portekiz, Kore, Avustralya, Yunanistan, Endonezya, İsrail, Nijerya, Bangladeş, Romanya, Irak, Pakistan, Tayvan, Filistin, Lübnan, Afganistan, Hırvatistan, Japonya, Tunus, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Finlandiya, Gana, Camerun, Costa Rica, Porto Rico, Malavi, Burundi, Senegal ve Mali gibi dünyanın dört bir yanından katılım oldu.” ifadelerini kullandı.

"Koronavirüs ile ilgili yüzden fazla film geldi"

Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Dünya genelinde Kovid-19 pandemisi nedeniyle bütün sektörlerde ve özellikle sinema sektöründe yaşanan durgunluk dikkate alındığında, yarışmamızın önemi ve başarısı bir kez daha ortaya çıktı. Yarışmamıza koronavirüs ile ilgili yüzden fazla film geldi. Filmlerde karantina dönemi, hasta yakınları, sağlıkçılar olmak üzere birçok temanın işlendiğini gördük. Bu zor süreçte kimsenin evlerden çıkamadığı bir dönemde sinema yapmak için emek veren, üreten, beyaz perdeye yansıttıkları emeği bizimle paylaşan bütün yapımcı ve yönetmenlere içtenlikle teşekkür ediyoruz.”

Ödül 60 Bin TL’nin Üzerinde

2012 yılında başlayan ve 2016 yılından bu yana uluslararası düzeyde gerçekleştirilen kısa film yarışmasında dağıttıkları ödüllerle sektöre maddi katkıda bulunduklarını ifade eden Mahmut Arslan, “Yarışma kapsamında ulusal ve uluslararası alanda iki kategoride 11 dalda ödül veriyoruz. Birinci olan filme 10.000 TL, ikinci olan film 5.000 TL, üçüncü olan film 2 bin 500 TL ve 2.500 TL Necati Çelik Özel Ödülü olmak üzere toplamda 60 bin TL’yi aşkın ödül veriyoruz. Yarışmada ayrıca Sendikacı Gözünden kategorilerinde belirlenecek eserlere de ödül ve plaket takdim ediyoruz. HAK-İŞ olarak, emeği bilgi, sanat ve kültürle buluşturmak, insan emeğinin sanatsal alandaki çalışmalarına bir farkındalık kazandırmak amacıyla çıktığımız bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. HAK-İŞ dokuzuncu Uluslararası Kısa Film Yarışmasını da başarıyla ve rekor bir başvuruyla sonuçlandırmaktan memnuniyet duyuyoruz. Sinema alanında faaliyet gösteren, tüm yapımcı ve yönetmenlere, oyunculara, kısacası sinema emekçilerine yarışmamıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ödül Töreni 3 Aralık’ta

HAK-İŞ 9. Uluslararası Kısa Film Yarışması ödülleri, yerli-yabancı sanatçı ve HAK-İŞ teşkilatının katılımı ile 3 Aralık 2020 Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan törenle sahiplerini bulacak. Törene HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un da katılarak bir konuşma yapması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/394541/hak-is-9-uluslararasi-kisa-film-yarismasina-basvuru-yagdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.