Başkent AVM’lerinde Kovid-19 tedbirleri denetlendi

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan alışveriş merkezlerinde koronavirüs tedbirleri denetlendi.
Büşra Bayrak
|
27 Kasım 2020, Cuma - 16:16
Başkent AVM’lerinde Kovid-19 tedbirleri denetlendi

Denetimlere, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut,  Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, belediye ile ilçe sağlık ve emniyet birimleri katıldı. Etlik'teki alışveriş merkezinde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyum ile alınan tedbirler kontrol edildi.

Firma yetkililerine vatandaşların kurallara uyup uymadıklarını soran Bulut, maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesini istedi.

Denetimlerde mağaza çalışanları ile alışveriş yapan vatandaşların maskelerini kurallara uygun şekilde taktıkları ve mesafe kurallarına uydukları görüldü.

Basın mensuplarına açıklama yapan Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda yoğunlaştırılmış denetimlerin sürdüğünü söyledi.

“Keçiören’de genel olarak kurallara uyuluyor”

AVM'lerde özellikle havalandırma denetimlerine özen gösterildiğini belirten Bulut, filtrelerin faturalarına kadar kontrol edildiğini dile getirdi. Bulut, söz konusu denetimlerin ilçe sınırlarındaki 4 AVM'de de günlük olarak devam ettiğini anlattı.

Kurallara uyulmadığı takdirde idari para cezalarının eksiksiz uygulandığını ifade eden Kaymakam Bulut, Keçiören'deki vatandaşların genelinin kurallara uyduğunu söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da toplu taşıma, pazar yerleri, cenaze, düğün, kına ve nişan gibi kalabalıklarda virüsün daha fazla yayıldığına dikkati çekerek, bu tür faaliyetlerin bir süre kısıtlanması gerektiğini belirtti.

Altınok, vatandaşlardan mesafe başta olmak üzere maske ve hijyen kurallarına uymalarını istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/395262/baskent-avmlerinde-kovid-19-tedbirleri-denetlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.