Danimarka'da vizonlar mezarlarından çıktı

Danimarka'da koronavirüs salgını nedeniyle öldürülüp gömülen vizonların bir bölümü toprak üstüne çıktı.
Zeliha Demirci
|
27 Kasım 2020, Cuma - 19:06
Danimarka'da vizonlar mezarlarından çıktı

Danimarka'da 17 milyon vizonun, koronavirüsün bir çeşit mutasyonunu insanlara bulaştırabileceğine ilişkin korkuların gündeme gelmesiyle, hayvanların itlaf edilmesi kararı devlet krizine dönüşmüştü. Kasım ayı başında alınan kararla 2,5 milyondan fazla vizon öldürülmüş, hükümet sonradan kararın bir hata olduğunu kabul etmişti.

Geçtiğimiz günlerde hayvanların gömüldüğü alanlarda bir sorun ortaya çıktı. Holstebro şehrindeki askeri eğitim alanında gömülen vizon cesetleri şişerek toprak üstüne çıktı. Gömülmeden önce dezenfekte edilen ve kireçlenen vizonların, gömüldükleri bölgenin fazla sığ olması nedeniyle yüzeye çıktığı söylendi.

Danimarka Ulusal Polis basın sözcüsü Thomas Kristensen, olaya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “Çürümeyle bağlantılı olarak oluşan gazlar hayvanların şişmesine neden olur. Sonrasında ise en kötü senaryoda, gömüldükleri yerden toprak üstüne çıkarlar. Bu doğal bir şey, böyle olduğunda bölgeye daha fazla toprak ekleyerek sorunu çözüyoruz. Toprağın nelerden oluştuğuna bağlı olarak değişebilir. Şu an gömü alanındaki kumlu toprağın çok hafif olması işleri zorlaştırıyor.”

Benzer sorunlarla tekrar karşılaşmamak için bundan sonra vizonlar bir metre değil 2,5 metre derine gömülecek. Holstebro’daki alan ise herhangi bir enfeksiyon riskine karşı korumaya alındı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/395723/danimarkada-vizonlar-mezarlarindan-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.