İranlı bilim insanına terör saldırısı

İran'ın yürüttüğü nükleer programının başındaki isimlerinden olan bilim insanı Muhsin Fahrizade, terör saldırısı sonucunda hayatını kaybetti.
Ankara Masası
|
27 Kasım 2020, Cuma - 19:14
İranlı bilim insanına terör saldırısı

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün öğleden sonra Tahran'ın Abserd ilçesinde silahlı teröristlerin İranlı nükleer fizikçi Fahrizade'nin bulunduğu araca saldırı düzenlediği belirtildi.

Aynı zamanda Savunma Bakanlığı Araştırma ve İnovasyon Kurumu Başkanı da olan Fahrizade'nin saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edildi.

Açıklamada Fahrizade'nin korumaları ile saldırganlar arasında çatışmanın çıktığı kaydedildi.

Netanyahu gündeme getirmişti

İran nükleer programının mimarı olarak tanınan Muhsin Fahrizade'nin adı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mayıs 2018'de İran nükleer programı hakkında yaptığı sunumda özellikle belirtilmişti.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, nükleer fizikçi Fahrizade'ye yönelik terör saldırısında İsrail'in rolü olduğuna dair ciddi belirtiler bulunduğunu söyledi

"Gergin günler bizi bekliyor"

Bilim insanın ölümüyle ilgili İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN’a konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “Size Orta Doğu’da bir hareketlenme olduğunu söylemek istiyorum. Gergin günler bizi bekliyor.” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/395731/iranli-bilim-insanina-teror-saldirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.