Akyurt Belediyesi maske dağıtımına başladı

Ankara Masası
|
06 Nisan 2020, Pazartesi - 13:27
Akyurt Belediyesi maske dağıtımına başladı

Akyurt Belediyesi, Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ulaşım araçları, pazar yerleri ve marketlerde maske takmanın zorunlu olacağı yönündeki açıklamalarının ardından maske dağıtımına başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Koronavirüs salgınına karşı tedbir olarak ulaşım araçları, pazar yerleri ve marketlerde maske takmanın zorunlu olacağını bildirmişti.  Bu kapsamda Akyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçedeki tüm özel ulaşım aracı, dolmuşlar, market ve pazar yerlerindeki işletmecilere maske dağıtımı yaptı.

Koronavirüs salgınına karşı tedbirlerine tüm hızıyla devam ettiklerini belirten Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “İlçemizdeki tüm ulaşım araçları, dolmuşlar, marketler ve pazar yeri esnafına müşterilerine dağıtmaları için maske tedarik ediyoruz. Ayrıca otobüs durakları ve resmi kurum binalarına yerleştirdiğimiz ayaklı el dezenfektan kutularından marketlerimize de vereceğiz. Zabıta ekiplerimiz hızlı bir şekilde maskeleri temin etti ve dağıtımına başladı. Bu iş bize, toplumsal ölçüde bir farkındalık oluşması gerektiğini gösteriyor. Burada yaptığımız, işletmecilerin bizim başlattığımız hareketi devam ettirmesini sağlamaktır” açıklamasında bulundu.

AKYURT VEFA DESTEK GRUBU

  Akyurt Vefa Destek Grubunun çalışmalarından da bahseden Başkan Ayık, 15 bin haneye birer litrelik el dezenfektanı dağıtımı yapıldığını belirtti. Genel olarak Akyurt’ta kurallara uyulduğuna dikkat çeken Başkan Ayık,  “Alınan önlemlerin başarıya ulaşması için her faaliyetimizde, insanlara ulaşarak evlerinin güvenli olduğunu anlatma çabamızdan vazgeçmiyoruz. Bizler insanımızın rahatı için sahadayız. Evden çıkamayanların ihtiyaçlarını karşılamak için de ekip kurduk. Akyurt Vefa Destek Grubu Kaymakamlığımız bünyesinde çalışmalarını yürütürken, Akyurt Zabıtası bu süreçte Belediyemizi arayan ve ihtiyacı olan insanımıza hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

  Uygulanan tedbirlere ve kurallara uymanın hayatî önem taşıdığını vurgulayan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, hayatın normale dönmesinin 83 milyonun elinde olduğunu belirtti. Ayık, sıkıntılı süreci atlatabilmek için herkesin bazı konularda fedakârlık yapması gerektiğinin altını çizerek, “Sabırla, güçlü bir ülke olarak bu süreçten çıkacağımıza canı gönülden inanıyorum" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/3958/akyurt-belediyesi-maske-dagitimina-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.